Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić nije protiv uvođenja ćirilice u one dijelove Hrvatske gdje su ispunjeni uvjeti, ali ne i u Vukovar. Također tvrdi kako je, po njenim saznanjima, većina Srba protiv ćirilice u tom gradu.


Tomašić smatra kako bi se uvođenjem ćiriličnih natpisa u Vukovar, samo produbili antagonizmi.

Vezani članci Slika nije dostupna Ruža Tomašić: Ćirilica da, ali jednoga dana Slika nije dostupna 'Vladajuće pozivamo za stol da riješimo situaciju'

'Ćirilica u Vukovaru znači topovi, tenkovi, razaranja, ubojstva i silovanja. Ratne rane još nisu zaliječene i još nije vrijeme za ćirilicu', poručila je Tomašić u emisiji Hrvatskog radija 'Oporbeni zarez'.  Po njenim tvrdnjama i većina srpskog stanovništva u Vukovaru također je protiv uvođenja ćirilice.

>> Sabo: Od danas je za mene dvojezičnost u Vukovaru završena priča

'Ja sam potpredsjednica saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Srbi su zvali, a jedna je gospođa rekla kako ćirilicu niti ne zna i ne zanima je. Zanima je samo da je susjedi ne gledaju prijekim očima kao da je za ćirilicu, a ona to nije', rekla je Tomašić dodavši, kako bi Vlada trebala u Vukovaru provesti svojevrsnu anketu ili referendum, a rezultati bi potkrijepili njezinu tvrdnju kako većina Srba nije za ćirilicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook