Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potreban referendum

Tomašić: Ćirilica u Vukovaru znači razaranja, a i većina Srba je protiv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević Ruža Tomašić nije protiv uvođenja ćirilice u one dijelove Hrvatske gdje su ispunjeni uvjeti, ali ne i u Vukovar. Također tvrdi kako je, po njenim saznanjima, većina Srba protiv ćirilice u tom gradu.

Tomašić smatra kako bi se uvođenjem ćiriličnih natpisa u Vukovar, samo produbili antagonizmi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OŠTRO PRIOPĆENJE Promijenjen statut Vukovara, ćirilica prestaje biti ravnopravno pismo: "Tako to izgleda kada primjena prava ovisi o onome tko je na vlasti" Slika nije dostupna Izjasnila se i o referendumu Ruža Tomašić: Ćirilica da, ali jednoga dana

'Ćirilica u Vukovaru znači topovi, tenkovi, razaranja, ubojstva i silovanja. Ratne rane još nisu zaliječene i još nije vrijeme za ćirilicu', poručila je Tomašić u emisiji Hrvatskog radija 'Oporbeni zarez'.  Po njenim tvrdnjama i većina srpskog stanovništva u Vukovaru također je protiv uvođenja ćirilice.

>> Sabo: Od danas je za mene dvojezičnost u Vukovaru završena priča

'Ja sam potpredsjednica saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Srbi su zvali, a jedna je gospođa rekla kako ćirilicu niti ne zna i ne zanima je. Zanima je samo da je susjedi ne gledaju prijekim očima kao da je za ćirilicu, a ona to nije', rekla je Tomašić dodavši, kako bi Vlada trebala u Vukovaru provesti svojevrsnu anketu ili referendum, a rezultati bi potkrijepili njezinu tvrdnju kako većina Srba nije za ćirilicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene