Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Riječki istražni sudac pustio je da se brani sa slobode svećenika iz Banjola na Rabu Dragu Ljubičića, kojeg se sumnjiči da je bludničio nad više dječaka iz tog mjesta.


Svećeniku su zabranjeni kontakti s petoricom dječaka i njihovim obiteljima. 

Vezani članci Nikola Grmoja Grmoja ne odustaje: "Ne znate na koga ste se namjerili'' Nikola Grmoja Grmoja šokirao izjavama i izazvao niz reakcija: "Jedna od skandaloznijih izjava nekog saborskog zastupnika''

>> Crkva ne izopćava svećenike pedofile

>> 'Svećenik me dirao po genitalijama'

Kvarnerska javnost je zgranuta puštanjem svećenika, s obzirom da se u sličnim slučajevima optuženi radi spječavanja mogućeg utjecaja na svjedoke u pravilu zadržavaju u pritvoru. 

Iz Krčke biskupije doznaje se, pak, da osumnjičeni svećenik neće obavljati službu župnika dok traje sudska istraga te da je nakon izlaska iz pritvora smješten u dom za umirovljene svećenike na Krku. 

Svećenik Ljubičić na saslušanju kod istražnog suca odbacio je sve optužbe.

Glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci sudac Zoran Sršen izvijestio je danas da istražni sudac Vlado Bosner nije prihvatio zahtjeve Odvjetništva da se osumnjičenom svećeniku produlji pritvor, ali da je izrekao mjeru zabrane kontaktiranja s oštećenom stranom.

Ako bi Ljubičić prekršio tu zabranu, ponovno bi mu se odredio
pritvor, pojasnio je Sršen i dodao da odluka o puštanju iz pritvora nije pravomoćna te da Odvjetništvo na nju može uložiti žalbu. 

Na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva Županijski je sud sve podatke o ispitivanju i u vezi s oštećenim dječacima proglasio tajnom.