Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Svećenik osumnjičen za pedofiliju na slobodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki istražni sudac pustio je da se brani sa slobode svećenika iz Banjola na Rabu Dragu Ljubičića, kojeg se sumnjiči da je bludničio nad više dječaka iz tog mjesta.

Svećeniku su zabranjeni kontakti s petoricom dječaka i njihovim obiteljima. 

Pročitajte i ovo Na području Hrvatske u međunarodnoj akciji uhićena petorica pedofila međunarodna akcija U Hrvatskoj uhićena petorica pedofila: Podijelili i učitali više od 46 tisuća datoteka seksualnog zlostavljanja djece Pedofilija - 4 tko će pomoći djeci? Klinička psihologinja o slučaju pedofilije u zadarskoj školi: "Najjače traume ostavljaju zapravo situacije gdje je djetetu to bila bliska osoba"

>> Crkva ne izopćava svećenike pedofile

>> 'Svećenik me dirao po genitalijama'

Kvarnerska javnost je zgranuta puštanjem svećenika, s obzirom da se u sličnim slučajevima optuženi radi spječavanja mogućeg utjecaja na svjedoke u pravilu zadržavaju u pritvoru. 

Iz Krčke biskupije doznaje se, pak, da osumnjičeni svećenik neće obavljati službu župnika dok traje sudska istraga te da je nakon izlaska iz pritvora smješten u dom za umirovljene svećenike na Krku. 

Svećenik Ljubičić na saslušanju kod istražnog suca odbacio je sve optužbe.

Glasnogovornik Županijskog suda u Rijeci sudac Zoran Sršen izvijestio je danas da istražni sudac Vlado Bosner nije prihvatio zahtjeve Odvjetništva da se osumnjičenom svećeniku produlji pritvor, ali da je izrekao mjeru zabrane kontaktiranja s oštećenom stranom.

Ako bi Ljubičić prekršio tu zabranu, ponovno bi mu se odredio
pritvor, pojasnio je Sršen i dodao da odluka o puštanju iz pritvora nije pravomoćna te da Odvjetništvo na nju može uložiti žalbu. 

Na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva Županijski je sud sve podatke o ispitivanju i u vezi s oštećenim dječacima proglasio tajnom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene