Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ravnatelj policije Marijan Benko na upit novinara do kuda je došla potraga za umirovljenim generalom Ivanom Koradeom, rekao je da je policija svakim danom sve bliže izvršenju zadatka te kako se vjeruje da je Korade u Hrvatskoj.


Jake policijske snage su na terenu, vjerujem i siguran sam da ćemo i ovu zadaću odraditi uspješno, izjavio je Benko u Plitvicama gdje je uz brojne državne, vojne i policijske dužnosnike nazočan obilježavanju 17. godišnjice pogibije hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića na Uskrs 1991.

Vezani članci Slika nije dostupna Benko: Vjerujem da će se Korade predati Slika nije dostupna Potraga za Koradeom neće omesti Bushov dolazak

Na pitanje kako će biti usklađena potraga za Koradom s obzirom na dolazak predsjednika SAD-a u Hrvatsku, jer se nagađalo da bi dio snaga zbog posjeta američkog predsjednika mogao biti povučen u Zagreb, Benko je rekao kako po pitanju sigurnosti neće biti nikakvog problema.

- Imamo dovoljno snaga i sposobnosti da možemo odraditi jedan i drugi posao jednakim intenzitetom, naveo je.

Inače, glasnogovornik Borovec jučer je izjavio da policija jednakim snagama i intenzitetom nastavlja potragu za umirovljenim generalom Ivanom Koradeom, a područje intenzivnog traganja suženo je na predio Petrove Gore.

>>Djeca u školi pod paskom policije, Benko uvjeren u skori kraj potrage

>>Korade i dalje bježi, danas pokop Cilike i Gorana Hudića

>>Policija opkolila Koradeovu kuću, no ništa nisu našli

>>Benko: 'Pronalaskom terenca policija ima ključ u rukama'

>>Policija osigurava cijelo područje Velike Veterničke, mještani u strahu