Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djeca u školi pod paskom policije, Benko uvjeren u skori kraj potrage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peti dan od nezapamćenog pokolja u Zagorju, umirovljeni general Ivan Korade i dalje je u bijegu. Djeca su danas krenula u školu, ali se nastava odvija pod budnim okom policije. Ravnatelj policije uvjeren je da je Korade u Hrvatskoj.

Policajci dežuraju pred školama, a potraga za Koradeom još traje. Snage na terenu i dalje se koncentriraju na područje Petrove Gore, pokušava sespriječiti prijelaz odbjeglog generala na područje Varaždinske županije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Koradea opisao kao bahatu osobu' Suborci 'Puma' ne znaju ništa o zločinima Slika nije dostupna Ratni zločini 'Pume' svjedoče: Strijeljanje zarobljenika je naredio Korade!

Pretražuju se i špilje kojima obiluje kraj, a u kojima je Korade također mogao naći skrovište.

Policija je, inače, jučer potvrdila da su specijalne snage u šumi iznad Novog Golubovca s termovizijskim kamerama zabilježile kretanje kroz šumu osobe koja odgovara konstituciji generala Koradea. No, Korade je i dalje u bijegu, a podizanja optužnice još neće biti.

U policiji kažu da ne znaju je li se radilo doista o odbjeglom generalu jer tu informaciju nemaju. Cijelo to područje jutros su blokirale jake specijale snage i doslovce pregledali svaki centimetar.

U ekskluzivnoj izjavi za Novu TV ravnatelj policije Marijan Benko, rekao je da očekuje kako će se slučaj uskoro privesti kraju.

'Tražimo tu osobu, ali radimo i u svim drugim pravcima. Brava se otključava ali prerano je govoriti kada će se vrata otvoriti', zaključio je Benko.

Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec je izjavio danas da se nastavlja potraga za umirovljenim generalom Ivanom Koradeom, da kriminalistička obrada četiri ubojstva u okolici Ivanca i dalje traje, te da trenutačno neće biti podizanja optužnice.

Rekao je da optužnica trenutačno neće biti podignuta i dodao da ne želi špekulirati kada će to do toga doći.

Potvrdio je da su gotovi nalazi obdukcije bake i unuka, Cilike Hudić (67) i Gorana Hudića (15), ubijenih u Velikoj Veterničkoj, koji će danas poslije podne biti pokopani na mjesnom groblju.

Nalazi će biti dostavljeni istražnom sucu i državnom odvjetništvu i s njima se u interesu istrage ne ide u javnost, rekao je Borovec.

Benko: u potrazi za Koradom policija sve bliže izvršenju zadatka

Ravnatelj policije Marijan Benko na upit novinara do kuda se došlo s potragom za umirovljenim generalom Ivanom Koradom, rekao je da je policija svakim danom sve bliže izvršenju zadatka te kako se vjeruje da je Korade u Hrvatskoj.

Jake policijske snage su na terenu, vjerujem i siguran sam da ćemo i ovu zadaću odraditi uspješno, izjavio je Benko u Plitvicama gdje je uz brojne državne, vojne i policijske dužnosnike nazočan obilježavanju 17. godišnjice pogibije hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića na Uskrs 1991.

Na pitanje kako će biti usklađena potraga za Koradom s obzirom na dolazak predsjednika SAD-a u Hrvatsku, Benko je rekao kako po pitanju sigurnosti neće biti nikakvog problema. 

- Imamo dovoljno snaga i sposobnosti da možemo odraditi jedan i drugi posao jednakim intenzitetom, naveo je. 

Inače, glasnogovornik Borovec jučer je izjavio da policija jednakim snagama i intenzitetom nastavlja potragu za umirovljenim generalom Ivanom Koradeom, a područje intenzivnog traganja suženo je na predio Petrove Gore.

Više o temi:

>> Korade i dalje bježi, danas pokop Cilike i Gorana Hudića

>> Policija opkolila Koradeovu kuću, no ništa nisu našli

>> Benko: 'Pronalaskom terenca policija ima ključ u rukama'

>> Policija osigurava cijelo područje Velike Veterničke, mještani u strahu

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene