Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Korade i dalje bježi, danas pokop Cilike i Gorana Hudića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je potvrdila da su specijalne snage u šumi iznad Novog Golubovca s termovizijskim kamerama zabilježile kretanje kroz šumu osobe koja odgovara konstituciji generala Koradea. No, Korade je i dalje u bijegu, a podizanja optužnice još neće biti.

U policiji kažu da ne znaju radi li se o odbjeglom generalu Koradeu jer tu informaciju nemaju. Cijelo to područje jutros su blokirale jake specijale snage i doslovce pregledali svaki centimetar.

Pročitajte i ovo Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja Nestala djevojčica Danka Nestala u utorak VIDEO Obustavljena potraga za malenom Dankom, policija tvrdi: "Ona nije na ovom području"

U ekskluzivnoj izjavi za Novu TV ravnatelj policije Marijan Benko, rekao je da očekuje kako će se slučaj uskoro privesti kraju.

'Tražimo tu osobu, ali radimo i u svim drugim pravcima. Brava se otključava ali prerano je govoriti kada će se vrata otvoriti', zaključio je Benko.

Borovec: Područje intenzivnog traganja suženo na Petrovu Goru 

Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec je izjavio danas da se nastavlja potraga za umirovljenim generalom Ivanom Koradeom, da kriminalistička obrada četiri ubojstva u okolici Ivanca i dalje traje, te da trenutačno neće biti podizanja optužnice.

Rekao je da optužnica trenutačno neće biti podignuta i dodao da ne želi špekulirati kada će to do toga doći.

Potvrdio je da su gotovi nalazi obdukcije bake i unuka, Cilike Hudić (67) i Gorana Hudića (15), ubijenih u Velikoj Veterničkoj, koji će danas poslije podne biti pokopani na mjesnom groblju.

Nalazi će biti dostavljeni istražnom sucu i državnom odvjetništvu i s njima se u interesu istrage ne ide u javnost, rekao je Borovec.

Borovec je izjavio jučer da policija jednakim snagama i intenzitetom nastavlja potragu za umirovljenim generalom Ivanom Koradeom, a područje intenzivnog traganja suženo je na predio Petrove Gore. 
 
"Novih bitnih drukčijih informacija u odnosu na ranije nema. Policijske snage intenzivno pretražuju teren. Policijske blokade i dalje su raspoređene u dvije županije, Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj, a područje intenzivnog traganja je suženo na predio Petrove Gore odnosno mjesta gdje su se dogodila ubojstva. To je centar naših aktivnosti", rekao je Borovec novinarima ispred PU Ivanec .

Na upit novinara Borovec je potvrdio da su policijske ekipe za noćnog osmatranja protekle noći uočile određena kretanja na području koje se osmatra, ali je kazao da se ne može sa sigurnošću reći da se radi o osobi za kojom se traga.

Naglasio je kako se broj policajaca ne smanjuje. Policijske snage periodično se zamjenjuju, ali koncentracija svih rodova policije je konstantna, dodao je.

Borovec je rekao kako se ne može znati hoće li se traženu osobu pronaći za sat ili dva, odnosno dan ili dva, ali da potraga ide "u pravom smjeru".

Istaknuo je kako očekuje da će unutar 48 sati biti završena sva bitna kriminalistička vještačenja te će se dobiti sve bitne činjenice i informacije.

Kazao je kako su automobil pronašli "u roku koji su si zadali unutar 40-ak sati" i dodao da potragu otežava konfiguracija terena jer to nije, kako je rekao, ravna Slavonija. Zahtjevno je pretraživanje terena a nije jednostavno ni posmatranje iz zraka, dodao je.

Borovec je na upit novinara potvrdio da je policija u kontaktu s Ministarstvom obrazovanja, budući da sutra počinje škola, te je rekao da je ravnatelj Marijan Benko razgovarao s državnim tajnikom za školstvo. 

"Razumijemo zabrinutost roditelja radi početka škole. U tom smislu policija će učiniti sve da djeca normalno idu u školu", rekao je Borovec i dodao da će policija nadzirati "ne samo škole nego i vrtiće".

Još o temi:

>> Policija opkolila Koradeovu kuću, no ništa nisu našli

>> Benko: 'Pronalaskom terenca policija ima ključ u rukama'

>> Pokopan Petriš, prva žrtva zagorskog pokolja

>> Stotine policajaca i specijalaca u potrazi za Koradeom, ispitani sin i supruga

>> Tjeralica za Ivanom Koradeom na MUP-ovima stranicama

>> Ovom su čovjeku ubijeni sin i majka

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene