Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nogometna euforija

Sve je spremno za spektakl Vatrenih: 'Hrvatska večeras pobjeđuje!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječ pobjeda mogla se čuti u svim gradovima lijepe naše, dok su na drugoj strani svijeta, hrvatski navijači sretno stigli u Manaus.

Hrvatsku ponovno trese nogometna euforija. Naša reprezentacija u ponoć igra drugu utakmicu na svjetskom prvenstvu u Brazilu, protiv Kameruna. Bit će to susret goleme važnosti, koji se s velikim nestrpljenjem očekuje u cijeloj zemlji, a neki su hrvatski navijači prevalili put do Manausa.

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Ivica Puljak, Marko Filipović, Tomislav Tomašević, Ivan Radić Inicijativa za budućnost Četiri grada, četiri političke opcije, jedan problem, zajedničko rješenje: ''Moramo graditi stanove za javni najam''

Vožnja tramvajem za sve je Osječane danas bila posebna. Svi oni koji su imali navijačke rekvizite, svoju tramvajsku kartu nisu trebali platiti.

FOTO Svjetsko prvenstvo Brazil 2014. - Prizor koji je zapanjio mnoge: Ovi navijači za sobom čiste nered!

'Putnici koji imaju navijačke rekvizite, oni imaju besplatnu vožnju', objasnio je vozač tramvaja, Damir.

I Osječani, kao i ostatak Hrvatske, uvjereni su kako će hrvatski reprezentativci osvojiti bodove protiv Kameruna.

'Nek bude 2:1 i bit će dobro, samo da pobjedimo', nada se Tomislav.

Uz navijačke pjesme sa zvučnika, među putnicima osječkih tramvaja, zavladalo je dobro raspoloženje. Tako su uz navijačke pjesme uživali u vožnji do svojih odredišta. Utakmicu nestrpljivo iščekuju i svi u Zagrebu.

'Danas ćemo pokazat da smo odlična ekipa i jednostavno ćemo uništit Kamerun', rekao je Ivo iz Zagreba.

Svi su složni u jednom, Hrvatska će pobijediti! Obući ći će svoja navijačka odjela na kockice, ponijeti navijačke rekvizite, sjesti u omiljeni kafić i biti uz hrvatsku reprezentaciju. Mnogi su građani Zagreba i danas pohrlili na štandove u centru grada ne bi li se što bolje opremili za navijanje.

Utakmica Hrvatska - Brazil: Suze, smijeh, ples, razočaranje

Navijačkoj euforiji pridružio se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je ukrasio svoj automobil.

Diljem Zagreba orila se pjesma, a u Splitom su u kockastom folkloru prošetali kako domaći tako i turisti. Kockice su se mogle vidjeti na svakom koraku.

'Očekujem pobjedu, naravno, nadam se 2:0. Ovaj dres poslala mi je moja obitelj iz Hrvatske kao poklon', rekao je Nicholas, gost iz SAD-a.

Riječ pobjeda mogla se čuti u svim gradovima lijepe naše, dok su na drugoj strani svijeta, hrvatski navijači sretno stigli u Manaus.

'Vrlo je vruće i vlažno i nismo navikli na ovakve uvjete, čak ni kada je u Hrvatskoj vruće, ali mislim da ćemo odigrati sjajno', rekla je pjevačica Franka Batelić koja je u Manaus stigla kao podrška dečku reprezentativcu, Vedranu Čorluki.

Da će tako i biti, nadaju se svi navijači. Nogometnu euforiju koja je zatresla zemlju, pogledajte u VIDEU.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene