Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlaho Orepić o tajnim sastancima u Banskim dvorima

"Sukob Todorića i Vlade je obiteljski sukob, Agrokora ne bi bilo bez izvršne vlasti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivica Todorić izazvao je lavinu reakcija otvaranjem svog bloga koji je postao glavna tema među političarima.

Na svom se blogu obrušio na Izvanrednog povjerenika za Agrokor Antu Ramljaka, otkrio detalje tajnih sastanaka u Vladi i komunikacije s Božom Petrovom.

Pročitajte i ovo Nesreća u Baltimoreu Traje potraga za nestalima "Ovo je nezamisliva tragedija": Joe Biden najavio posjet Baltimoreu, a brod koji je izazvao rušenje mosta već je sudjelovao u jednoj nesreći Nikola Grmoja Tko je Nikola Grmoja? Mostov bombarder iz Metkovića: Uvijek spreman na fajt, na granice bi slao vojsku

Todorićev blog nije prošao nezamijećeno ni među članovima Mosta.

"Sve ovo što se događa oko Agrokora, događa se zbog Bože Petrova koji je prvi pokrenuo kaznenu prijavu. Treba spomenuti i prijave oko HANFA-e i HNB-a...Mi smo pokrenuli istražne procese i inzistirat ćemo da se privedu kraju", kazao je danas Vlaho Orepić, bivši Mostov ministar unutarnjih poslova.

"Obiteljski sukob"

Istaknuo je kako odgovornost za situaciju u kojoj se našao Agrokor ne može snositi samo Todorić, već podjednaki teret leži na leđima izvršne vlasti.

"Bez izvršne vlasti, Todorića u ovom kontekstu ne bi bilo", kazao je Orepić i dodao kako je nužno oformiti saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor.

Na pitanje zašto je Todorić baš sada odlučio putem bloga uputiti kritike Vladi, Orepić odgovara:

"Sukob Todorića i Vlade je jedan obiteljski sukob.  Todorić i Agrokor ne bi postojali bez izvršne vlasti", kazao je Orepić.

Čačić: "Fitilj postaje sve kraći..."

Gostujući u Dnevniku Nove TV, bivši potpredsjednik Radimir Čačić kazao je kako smatra da se Todorić na ovakav način komunikacije vjerojatno odlučio jer na neki način želi utjecati na procese vezane uz objavu revizijskih izješća.

"Rekao bih da je trenutak kad će se morati izaći s revizijskim izvješćima, kad će se morati cijela priča učiniti puno transparentnijom, kad će se morati ponuditi scenarij i za preostali dio koji više nije tako dugotrajan, osam, devet mjeseci je još mandata Ramljaka i njegovog tima. Fitilj postaje sve kraći i pretpostavljam da gospodin Todorić želi na određeni način i utjecati nekim svojim javnim nastupom na te procese", kazao je Čačić. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene