Na velikogoričkom Županijskom sudu odbijene su obje žalbe Damira Škare; i na rješenje o provođenju istrage i o određivanju jednomjesečnog istražnog zatvora zbog silovanja i spolnog uznemiravanja.

Galerija


Obrana je tvrdila da samo iz iskaza žrtve nema dovoljno sumnje da bi Damir Škaro počinio kazneno djelo silovanja za koje ga se tereti.

Vezani članci Potraga za bjeguncem Početkom rujna lovile ga stotine policajaca po cijelom Splitu, a danas se ispričava na sudu: "Mogu ja samo nešto reći?" Severina Severina predala čak dvije žalbe: "Sud mora dijete pitati za mišljenje"

''Vijeće je smatralo da je u ovoj fazi istrage iskaz žrtve i iskaz liječnice koja je prijavila silovanje dovoljan za osnovanu sumnju'', rekao je za DNEVNIK.hr glasnogovornik velikogoričkog Županijskog suda Ante Zeljko. Sada je pravomoćno rješenje o istražnom zatvoru, ali i o pokretanju istrage. Sudac Zeljko najavljuje da će sada početi ispitivanje svjedoka kojih je ukupno 11.

Žalba na određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora odbijena je zbog mogućnosti ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke. ''Među njima je i muškarac preko kojeg je Škaro navodno žrtvi nudio 80.000 eura za šutnjue'', rekao je za sudac Zeljko. Objasnio je da to što je Škaro podnio ostavku u AK Siget nije promijenilo stav Suda da bi on mogao ponoviti djelo.

Damir Škaro uhićen je početkom rujna na granici na povratku iz BiH, a nakon prijave za silovanje.