Obavijesti Video Pretražite Navigacija
provjereno donosi

Što se to gradi u Brodu na Kupi - spalionica otpada u srcu prirode? Stanovnici su na nogama: ''Tu se pojavljuju neki ljudi...''

Provjereno: Gradi li se u Brodu na Kupi spalionica otpada? - 2
Provjereno: Gradi li se u Brodu na Kupi spalionica otpada? - 2 Provjereno
Aktualno Galerija Provjereno: Gradi li se u Brodu na Kupi spalionica otpada? - 1 Provjereno: Gradi li se u Brodu na Kupi spalionica otpada? - 1 Foto: Provjereno Provjereno: Gradi li se u Brodu na Kupi spalionica otpada? - 2 Provjereno: Gradi li se u Brodu na Kupi spalionica otpada? - 2 Foto: Provjereno Provjereno: Gradi li se u Brodu na Kupi spalionica otpada? - 3 Provjereno: Gradi li se u Brodu na Kupi spalionica otpada? - 3 Foto: Provjereno +0 Provjereno: Gradi li se u Brodu na Kupi spalionica otpada? - 4 Galerija 1/4 >>
Stanovnici idiličnog mjesta Brod na Kupi su na nogama. Mještani se ondje, naime, pitaju gradi li se u njihovom kraju, u srcu prirode, spalionica otpada.

Stanovnici idiličnog mjesta Brod na Kupi su na nogama. Mještani se ondje naime pitaju gradi li se u njihovom kraju, u srcu prirode, spalionica otpada. Za Provjereno su ispričali kako ih je uznemirilo što ne znaju što će biti u nekadašnjem pogonu drvoprerađivačke industrije, ali i kad su saznali da je vlasnik propalog pogona osoba koja se u Sloveniji bavi otpadom.

''Ne bismo se mi tu previše uznemirili da nije riječ o čovjeku koji u Hrvatskoj gostuje već duže vrijeme, navodno ima i hrvatsko i slovensko državljanstvo i poznat je baš po zagađivanju okoliša'', govori za Provjereno jedan od mještana, dok druga mještanka dodaje: ''Voda će biti zagađena, ljudi ovdje imaju kućice, vikendice jako blizu ovome, sve će to propasti.''

Pročitajte i ovo Ana Malbaša PRIJE GODINU DANA Provjereno prvo otkrilo sumnjive poslove Dumbovića: "Svjedoci su nam detaljno opisivali kako su se namještali poslovi"

Pročitajte i ovo Provjereno: Mentalno zdravlje - 1 MENTALNO ZDRAVLJE Dvije mlade žene ruše tabue: ''Baš se bojim. No, u ovome sam pronašla sebe i ne žalim uopće što sam izašla javno''

Sve je počelo prije tri godine kada je novi vlasnik kupio zemljište propalog pogona. Namjera mu je, kažu, tada bila napraviti tvornicu lijepljenih nosača, no u tome ga je spriječila pandemija korona virusa.

Iako gradske vlasti obećavaju da nema ništa od gradnje spalionice u Brodu na Kupi, a i sam vlasnik tvrdi kako mu gradnja spalionice niti ikakvog odlagališta otpada nije bila u planu – mještani su i dalje zabrinuti za svoj kraj, pogotovo jer posljednjih dana, kako tvrde, iz pogona dolaze i odlaze kamioni te se vidi dim.

''Jednostavno ne znamo što se događa. Tu se pojavljuju neki ljudi, recimo dođu vikendom ili praznikom, a inače kad je radni dan – nema nikoga. Onda se tu tovare kamioni željezom, dolaze, odlaze. Nitko živ ne zna što se tu kani napraviti'', tvrdi jedan od stanovnika.

Novinarka Provjerenog Barbara Majstorović Ivezić razgovarala je s vlasnikom pogona, a kakav je njegov odgovor na sve pogledajte večeras u Provjerenom u 23:30 na Novoj TV!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene