Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Klaićevoj bolnici

Stanje teško ozlijeđene djevojčice i dalje je teško, ni liječnici s dugogodišnjim iskustvom ne pamte ovakve ozljede kod djece

Aktualno Galerija Domagoj Mikić Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr Damir Brezić Damir Brezić Foto: DNEVNIK.hr Policijsko vozilo - 1 Policijsko vozilo - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Policijsko vozilo - 2 Galerija 1/4 >>
Stanje dvoipolgodišnje djevojčice, koja se s teškim ozljedama glave nalazi u zagrebačkoj Klaićevoj bolnici, i dalje je kritično. U takvom stanju i s oslabljenim vitalnim funkcijama, roditelji su je dovezli u bolnicu u Novoj Gradiški, odakle je prebačena u Zagreb. Dijete je odmah operirano, nalazi se na odjelu intenzivne skrbi, ali još je uvijek u životnoj opasnosti. Liječnici se bore za njezin život.

Policija istražuje slučaj. Roditelji iz okolice Nove Gradiške, 27-godišnji otac i 24-godišnja majka - uhićeni su. Bili su na ispitivanju i bit će predani pritvorskom nadzorniku i nadležnom državnom odvjetništvu na postupanje.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć U bolnici je Užas u susjedstvu: Dijete (3) palo kroz prozor stana na beton Slika nije dostupna u bolnicu došao i otac Liječnica iz tima koji je oživljavao pretučenu djevojčicu: ''Vidjela sam majku u prolazu, mislim da je bila potresena. Razmišljala sam samo o spašavanju djetetova života"

Uz policijsku istragu, traje i inspekcijski nadzor tamošnjeg Centra za socijalnu skrb koje je zatražilo resorno ministarstvo. U brodsko-posavskoj policiji potvrđuju da su više puta intervenirali u toj obitelji. Otac je prijavljivan zbog nasilja, ali nad suprugom.

U međuvremenu je dvoje njihove djece predano drugoj udomiteljskoj obitelji. U jednoj je ranije bila i teško ozlijeđena djevojčica, nakon čega je vraćena roditeljima.

Na pitanje hoće li istraga ići u smjeru je li netko zakazao od institucija, ako je taj čovjek bio prekršajno prijavljen za nasilje u obitelji, netko je to dijete njima vratio, iz policije odgovaraju da su zatražili svu potrebnu dokumentaciju.

"Policijski službenici su zatražili od nadležnog Centra za socijalnu skrb svu potrebnu dokumentaciju oko navedenog slučaja koje će biti predmet kriminalističkog istraživanja", kazao je Damir Brezić, glasnogovornik PU brodsko-posavske.

"Moram vrlo jasno istaknuti da ćemo ovaj slučaj do najsitnijih detalja analizirati i utvrditi eventualnu odgovornost sustava odnosno eventualne propuste u sustavu - i sa strane Upravnog nadzora, od ministarstva kršenja procedure ili bilo koje druge procedure", najavio je ministar rada, mirovinskog sustava i obitelji Josip Aladrović.

Stanje djevojčice i dalje teško

Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić javio je da se čuo s ravnateljem bolnice u Klaićevoj, dr. Goranom Roićem.

"Ravnatelj bolnice kaže kako je stanje djevojčice i dalje teško, nepromijenjeno. Liječnici ne žele davati nikakve prognoze - stanje djevojčice prati se doslovce iz minute u minutu. Dovezena je s teškim ozljedama, ravnatelji Klaićeve i novogradiške bolnice kažu da ne mogu vjerovati s kakvim je ozljedama dovezena djevojčica. Čak ni liječnici s dugogodišnjim iskustvom ne pamte ovakve ozljede kod djece", izvjestio je Mikić.

"Što se tiče roditelja, oni se nalaze i dalje u policiji na kriminalističkom istraživanju. Otac je od ranije poznat istražiteljima, prijavljivan za obiteljsko nasilje za što je kažnjen i novčano, iznosom od 6000 kuna, ali i zatvorskom kaznom od 30 dana. Na terenu su i dalje inspekcija koju je poslao ministar Aladrović, ali i inspekcija komore socijalnih radnika koji bi trebali utvrditi je li bilo propusta u ovom slučaju i vraćanju djevojčice u biološku obitelj", dodao je Mikić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene