Klaićeva bolnica
Klaićeva bolnica Foto: Zeljko Lukunic

Dvoipolgodišnja djevojčica koja je smrskane glave jučer iz bolnice u Novoj Gradiški stigla u Klaićevu i dalje se bori za život.


Ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška Josip Kolodziej za DNEVNIK.hr je kazao kako je djevojčica u bolnicu zaprimljena u srijedu oko pola devet ujutro u besvjesnom stanju. ''Imam informacije iz druge ruke, tada nisam bio u prijemu. Znam u kakvom je dijete bilo stanju i da je majka kazala kako se dijete samo ozlijedilo'' rekao je Kolodziej.

Nakon dijagnostike, koja je pokazala kako je potreban hitan operativni zahvat, govori nam Kolodziej, djevojčica je za nešto manje od dva sata prevezena u Klaićevu bolnicu. Na naš upit je li bilo sličnih slučajeva s tim, ili nekim od četvero djece koliko obitelj ima, ravnatelj bolnice tvrdi kako ih on, koji radi na hitnom prijemu, nije nikada vidio.

Zvali smo i pedijatriju u OB-u Nova Gradiška, no tamo nisu htjeli komentirati slučaj.

Razgovarali smo s voditeljicom anesteziologije Opće bolnice Nova Gradiška Tajanom Milanović, koja je u srijedu bila dio tima koji je oživljavao djevojčicu. Kazala nam je kako je dijete prilikom dolaska u hitnu pedijatrijsku ambulantu bilo u kritičnom stanju.

''Odmah se pristupilo postupku oživljavanja, prvo pedijatara, a potom se reanimacija nastavila s anesteziološkim timom. Otac i majka čekali su ispred. Nakon zbrinjavanja napravljen je CT i potom je djevojčica smještena u jedinicu intenzivnog liječenja kako bi se prevenirale sekundarne ozlijede. U to vrijeme dogovoren je transport za Klaićevu bolnicu'', opisala je anesteziologinja Milanović.

Bolnica u Klaićevoj (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška o brutalnom zločinu: "Znali smo za obiteljsko nasilje. Nije bilo propusta. Posjećivali smo obitelj redovito"

Bolnica u Klaićevoj (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) U Klaićevu stiglo dijete (2,5) sa strašnim ozljedama glave, hitno je operirano i bori se za život. Ravnatelj Centra za socijalnu skrb: "Ništa nije ukazivalo na ovo"

Dodaje kako je sa svojim timom bila u vozilu hitne pomoći koje je prevozilo dijete za Zagreb. S obzirom na to da se radi o malodobnom djetetu, kaže Milanović, roditelji su kazali kako će doći osobnim automobilom za Zagreb'', rekla je Milanović. Na upit kako joj se činila majka djevojčice, Milanović nam govori kako u tom trenutku nije razmišljala ni o čemu osim o spašavanju djetetova života.

''Vidjela sam majku samo u prolazu. Kao svaki roditelj, mislim da je bila potresena. Ne možete suditi po afektu nekoga. U tom trenu nisam o tome ni razmišljala'', kaže Milanović.

Djevojčica (2) koja je u srijedu primljena u Klaićevu bolnicu još uvijek se bori za život.