Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najveći problemi Hrvatske ipak su oni gospodarske prirode, pogotovo rastući broj nezaposlenih.


Tim je zanimljivija vijest kako je HNS, osim o otvorenim natječajima u ministarstvu gospodarstva, svoje članstvo obavještavao i o natječajima u Ministarstvu kulture. Doznaje to Večernji list. U obavijesti se tražila povratna informacija članova koji su se javili. Prvi put o tome se izjasnila i Vesna Pusić.

Vezani članci Biljana Borzan Istaknuta SDP-ovka Biljana Borzan o izboru budućeg predsjednika stranke: "Smatram da bi bilo izuzetno dobro imati samo jednog kandidata" Peđa Grbin - 1 Peđa Grbin: "Podjele u SDP-u gledam od prvog dana i toga mi je dosta! Rovovske bitke moramo ostaviti iza nas"

>> Milanović o mailovima: To nije moj problem, ja nisam predsjednik HNS-a

Zapošljavanje po političkom ključu predsjednica HNS-a demantira. 'To nije nikakvo zapošljavanje, to je prosljeđivanje javno dostupne informacije', ističe šefica HNS-a Vesna Pusić. Za sada u dva HNS-ova ministarstva. U spornim dopisima članovima tražila se povratna informacija onih koji su se prijavili. 'Nemaju, nemaju nikakvu prednost, imaju obavijest', dodaje Pusić.

Pusić tvrdi da ni za što nije znala, ali i da sankcija neće biti. Predsjednik poručuje, takva praksa nije prihvatljiva. 'Nepotizam, stranački ili bilo koji nije dobar i mislim da i iz ove priče treba izvući pouku - svako mjesto u državnoj službi ili bilo gdje mora biti pod jednakim uvjetima, dostupno svima i to je načelo koje svi zajedno moramo braniti', smatra Predsjednik Ivo Josipović.

Koalicijski partner ne želi se miješati. Za premijera to nije problem o kojem treba razmišljati, pa tako i za ostale SDP-ove članove. Tek rijetki s konkretnim stavom. 'A nemušto je, politički neispravno i ljudski neispravno', kaže SDP-ov zastupnik Zlatko Komadina. 'Mislim da imaju pravo članovi, kao i svaki građani biti obavješteni, sve što ide preko toga nije prihvatljivo', dodaje SDP-ova Biljana Borzan.

Ne tako davna prošlost u SDPovim redovima pravi je primjer. Mirela Holy zbog svog je dopisa otišla s funkcije dok je Čačićev pokušaj kadroviranja svog čovjeka u Fond za zaštitu okolišta prošao bez sankcija. Vrh HNS-a i sada prebacuje odgovornost. 'U pravilu nitko ne odgovara u političkim strankama, valjda politika i oni koji su u politici moraju donijeti određene odluke u svojoj stranci', ističe Komadina.

U tom slučaju i javnost će manje sumnjati u poteze onih koje su izabrali.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook