Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odgovara za njih

Milanović o mailovima: To nije moj problem, ja nisam predsjednik HNS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sporni mail koji je iz HNS-a poslan svim članovima te stranke, opravdan je propustom, a premijer Milanović, koji se u svojim redovima sa sličnim problemom susreo, kaže da to nije njegov problem. Oporba ne vjeruje u HNS-ovu ispriku, a poruka koju je javnosti poslao HNS spornim mailom, nije nimalo demokratska.

HNS-ovi su članovi dobili e-mail od stranke. Ministarstvo u kojem sjedi njihov ministar Ivan Vrdoljak zapošljava 23 pripravnika. Svi HNS-ovci koji se prijave, stajalo je u mailu, stranku trebaju povratno izvijestiti. Na kraju su se javnosti ispričali.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Je li pogodovao bratu? Butković odgovorio Benčić: "Obitelj se ne dira, a pravna stručnjakinja studirala je 18 godina..." Branko Bačić i Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV GOST DNEVNIKA NOVE TV Hoće li na dan izbora moći raditi trgovine, tržnice, frizerski saloni...? ''Stvorili smo probleme, tamo gdje ih nije trebalo biti"

Premijer, koji je u slučaju bivše ministrice Holy, zbog sličnog maila, odlučio ljestvicu podići,prema HNS-ovcima je bio blag. 'Želim vjerovati da je to bio gaf jedne niže pozicionirane osobe u stranci', kazao je jučer Milanović.

A na nižepozicioniranu osobu u stranci, je i sam SDP svalio krivnju kada su zakasnili predati financijsko izviješće.'To vam je isto kao 'pliva patka preko Save, nosi pismo na vrh glave'. Netko je to pismo morao poslati i narediti nižerangiranoj službenici da to pošalje', kazao je Zoran Vinković.

>>
HNS u novoj aferi: E-mailom članovima 'nudili' radna mjesta kod Vrdoljaka

U najvećoj oporbenoj stranci kažu, pravila moraju biti jednaka za sve. 'Stranačka pripadnost ne treba biti kriterij nego sposobnost, a ne podobnost', kazao je Ivo Stier.

HNS-u, dan poslije, ništa nije sporno.'Ovo što je ispalo je, prije svega, nespretnost. Međutim, ne vidim ništa loše. Ako vi šošaljete da je objavljen natječaj, izvolite se gospodo javiti', kazao je potpredsjednik Sabora Milorad Batinić.

Javio se premijer. Previše je bilo, barem za predsjednika Vlade, pitati budućeg ministra kako je došao do tri stambena kredita. 'Posao novinara je da postavljaju pitanja mnistru, premijeru, posebice novom ministru koji je došao nakon starog ministra koji je, u znamo kojim okolnostima, dao ostavku', kazao je Dragan Zelić iz Gonga.

Danas - stiže pojašnjenje. 'To sam ozbiljno mislio. Čovjek je napravio sve po zakonu što je trebao, a sad novinari koje to zanima neka zarade svoju plaću. Neka nađu u onome što je deklarirao nešto nezakonito', kazao je Milanović.

Za koalicijske kolege iz HNS-a, premijer kaže, ne odgovara.'To nije moj problem. Ja nisam predsjednik HNS-a', dodao  je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene