Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

"fake news"

Biljana Borzan za DNEVNIK.hr: ''Komadina mi nije nudio vođenje SDP-a, zec je još u šumi''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovaj tjedan trebao bi se dogoditi sudbonosni sastanak za predsjednika SDP-a Davora Bernardića. Iako su glavni akteri priče zakopčani do grla, iz više različitih izvora doznajemo da će se sastanak na kojem počinje Bernardićev pad dogoditi u petak.

Vrh stranke i službeno će krajem tjedna zatražiti od Bernardića da odstupi s mjesta predsjednika SDP-a i prepusti palicu nekom drugom. I protivnici i donedavni podupiratelji žele Bernardiću dati mogućnost da elegantno sam ode, pa da ne moraju pokretati akciju rušenja. Davor Bernardić nije sklon odlasku, ali budući da gubi podršku na svim razinama, drugu opciju jednostavno neće imati.

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate" Biljana Borzan (Foto: Dnevnik.hr) Progovorila i o previranjima u stranci Borzan za Dnevnik Nove TV: ''SDP treba Hrvatskoj''

Prema stranačkom Statutu, do izbora novog vodstva stranku bi trebao voditi potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina. Kako piše Nacional, Komadina se prošloga tjedna u tajnosti sastao sa SDP-ovom europarlamentarkom Biljanom Borzan i ponudio joj vođenje stranke.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i Biljana Borzan potvrdili su za DNEVNIK.hr da su se sastali, ali oboje tvrde da nisu razgovarali o tome da ona preuzme SDP. ''To je fake news", kratko je poručio Komadina.

''Nismo razgovarali o meni niti u jednom trenutku, već o situaciji u stranci i mogućim scenarijima. Nismo ni u jednom trenutku izigravali kingmakere'', rekla nam je Borzan.

Na naše pitanje bi li bila spremna preuzeti vođenje stranke, Borzan je odgovorila: ''To bi u ovom trenutku bilo oštrenje ražnja dok je zec u šumi. Nemam dojam da predsjednik želi otići." Borzan nije uvjerena da u Glavnom odboru postoji kritična masa za to, osobito nakon što je Glavni odbor već dvaput stao u obranu Bernardića u sličnim situacijama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene