Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Splitsko srce je veliko

Split organizira koncert za Haiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Split se pokreće u želji da pomogne Haitiju. Splitsko-dalmatinska Hvidra poziva sve poznate glazbenike da se pridruže koncertu koji žele organizirati u Spaladium areni. Danas je pomoć akciji potvrdio grad Split, a i Oliver i Karan već su podržali inicijativu.

Strašne slike Haitija nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Split prvi među gradovima pokreće inicijativu za koncert pomoći. Prvi su ruku pomoći pristali pružiti Goran Karan i Oliver Dragojević. Inicijativu Hvidre Splitsko - dalmatinske podržao je i Grad Split. Grad je potvrdio da će arenu Spaladium ustupiti besplatno. Kristijana Petrica, predsjednika Hvidre užasnulo je što čuje od naših sa Haitija. 'Strašno, oni su bili u Domovinskom ratu ali to još nisu vidjeli', rekao je Petric. 'Od potresa, tlo se toliko ljuljalo da su legli na tlo i bilo je kao morski valovi', rekao je Slađan Boban, psiholog HV-a. Splićani naravno podupiru inicijativu.

Pročitajte i ovo Nasilje na Haitiju najviše pate djeca Gladna tinejdžerica krenula kupiti nešto za jelo, brutalno je silovana. Dječaka tjeraju da spaljuje tijela: Ovu zemlju razara kaos Haiti - 5 Eskalacija nasilja Zemljom zavladao potpuni kaos, uvedeno izvanredno stanje: Nestaje vode, ljudi gladuju

>> Građani donirali 1,2 milijuna kuna za pomoć Haitiu

Umirovljeni pukovnik HV -a Željko Petko kaže, mnogi kvalificirani bi volonterski otišli u pomoć, ali pomoć u ljudstvu je loše organizirana. Iz Hrvatske za sada ide svega par ljudi. Splitsko srce je veliko, u koncertu pomoći stradalim vatrogascima 2007. godine Poljud je bio pun. Neki su danas skeptični, jer je puno humanitarnih akcija, a svi smo zatrovani pričama o korupciji i prevarama. Hvidra tvrdi da će sav novac od ulaznica za Haiti ići direktno na račun Crvenog križa ili Caritasa. Ostaje samo da se koncert organizira što prije, jer dok ovo čitamo, na Haitiju se umire u tučnjavama za paket hrane ili bocu vode.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene