Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatski Crveni križ

Građani donirali 1,2 milijuna kuna za pomoć Haitiu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski Crveni križ izvijestio je večeras da su hrvatski građani za pomoć stradalima na Haitiju do danas donirali milijun i 228 tisuća kuna koji će biti proslijeđeni Međunarodnoj federaciji društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Akcija prikupljanja sredstava i dalje traje, navodi HCK napominjući da se novčana pomoć za unesrećene na Haitiju može uplatiti na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa broj 2340009-1511555516 poziv na broj odobrenja 01. Također, može se donirati i pozivom na donatorski telefon: broj 060 90 11 (6,15 kuna, PDV uključen) te on-line donacijom na www.hck.hr

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrabri volonteri se vratili Labin: Svečani doček za volontere koji su se vratili s Haitija Slika nije dostupna Nesreća za nesrećom U urušavanju škole na Haitiju poginula djeca

>> UNICEF upozorio na mogućnost otmice djece pod krinkom posvojenja

Prilikom uplate internet bankarstvom, poziv na broj odobrenja 01 potrebno je upisati u predviđenu rubriku - Poziv na broj odobrenja. Ukoliko, iz bilo kojeg razloga, to ne uspijeva, dovoljno je naznačiti svrhu uplate (Pomoć za Haiti), bez poziva na odobrenje. Sve uplate u poslovnicama Privredne banke Zagreb oslobođene su bankovnih naknada. Na Haiti, s jedinicom za žurno djelovanje Austrijskog Crvenog križa, danas je otputovao i volonter Hrvatskog Crvenog križa Tihomir Štrekelj iz Osijeka.

Štrekelj je obučen za rad u izvanrednim situacijama za rad s počišćivačem vode i zajedno s još petoricom kolega iz Austrijskog Crvenog križa raditi će na pročišćivanju vode i uspostavljanju osnovnih higijenskih mjera ugroženom stanovništvu Haitija. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene