Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Split: Na dan svetog Duje otvorena nova riva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je u Splitu otvorena nova Riva, na dan kada grad Split obilježava dan svog zaštitnika svetog Duje. Ograda koja je mjesecima skrivala Rivu od pogleda znatiželjnika podignuta je u šest sati ujutro.

Nakon raspisanog natječaja prije dvije godine, na kojemu je prvu nagradu dobio projekt arhitektonskog studija 3LHD, pristupilo se izvedbi ove zahtjevne zadaće što je trajalo godinu dana.

Pročitajte i ovo Jedrenjak Royal Clipper - 6 skupocjeno plovilo FOTO Jedrenjak grdosija, upisan u Guinnessovu knjigu rekorda usidren u Zadru Andrej Plenković u Splitu Prošetao rivom VIDEO Plenkovića u Splitu dočekali pljeskom, a neki su mu se i - naklonili: "Plenki kralju!"

Ovaj nezaobilazni simbol grada Splita time je prvi put u svojoj povijesti doživio cjelokupnu rekonstrukciju, pa je sada infrastrukturno reguliran, estetski uredan i kontekstualno uokviren prostor. 

Projekt je obuhvaćao izmjenu kompletne infrastrukture, urbane opreme, čišćenje i revaloriziranje fasade Palače, uređenje plohe partera itd. 

Također se pristupilo uklanjanju šarenila mnogobrojnih ugostiteljskih terasa, koje su sada poprimile jedinstven izgled prilagođen mediteranskom ugođaju grada. 

Riva je prekrivena posebnim betonskim pločama dimenzija 150x150 cm, koje su najkvalitetnije i ekološki najprihvatljivije rješenje primjenjivo u ovom podneblju.

U ovom su projektu sudjelovali vrhunski suradnici, njih oko 120, a posebno valja istaknuti činjenicu da je znatan dio urbane opreme dizajniran i izveden u Hrvatskoj. 

Na Rivi su postavljene klupe jedinstvene na ovom području kao i prva funkcionalna LED rasvjeta na svijetu. 

Cjelokupni projekt je iznosio 62 milijuna kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene