Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Novi program HNS-a

Spas Zagreba: Ukinuti naplatu parkiranja i iznajmljivati prostore za jednu kunu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački HNS, između ostalog, predstavio je neke nove ideje o tome kako poboljšati stanje u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HDZ: Pokrenut ćemo Osijek kao što smo i Hrvatsku Slika nije dostupna Povratak kralja Jubitoa - Ivica Kirin postao bloger!

Predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević rekao je da treba ispoštovati sve ono što piše u kolektivnom ugovoru, zakonu i pravilnicima vezano uz isplatu božićnice u Zagrebačkom holdingu.

Utužive božićnice

'Što će se događati u narednom razdoblju to je pitanje Uprave i sindikata kako će se postaviti. Neisplata božićnica i prava koja proizlaze iz kolektivnog ugovora bez suglasnosti sindikata, dovesti će do tužbi koje će u konačnici biti puno skuplje nego što je današnja situacija", rekao je Kovačević predloživši Upravi i sindikatima da počnu pregovarati o novom kolektivnom ugovoru.

>> Sindikati Holdinga ne žele čuti za suspenziju božićnice

Predsjednik zagrebačkog HNS-a najavio je da će ta stranka početkom iduće godine javnosti predstaviti svoj strateški dokument za 2011. pod nazivom 'Za bolji, pravednji i učinkovitiji Grad Zagreb'. Predstavivši nacrt tog dokumenta rekao je kako njime HNS uz ostalo želi da Zagreb ponovno postane industrijsko središte Hrvatske, otvoriti poslovne zone na rubovima grada, iznajmiti sve poslovne prostore što Grad Zagreb ima po niskim cijenama, pa čak i po cijeni jedne kune.

Kako oživiti centar Zagreba?

'Onaj tko zaposli više ljudi dobit će i više subvencije i niže cijene poslovnih prostora. Posebno se to odnosi na poslovne prostore u središtu grada kojih ima puno i nisu u nikakvoj funkciji', istaknuo je.

Govoreći o oživljavanju centra grada, Kovačević je rekao kako će jedan od prioriteta programa biti vraćanje identiteta gradskome središtu i afirmiranje svih poslovnih prostora tako što će se kroz sustav naplate parkiranja predložiti drastično smanjivanje njegove cijene do ukidanja nepotrebnih zona parkiranja.

Redefiniranje uloge Zagrebačkog holdinga

Najavio je da će u programu predložiti i redizajniranje i redefiniranje uloge Zagrebačkog holdinga prema gradu i građanima. Osvrćući se na političko djelovanje HNS-a u idućoj godini, Kovačević je najavio da će ta stranka intenzivirati obraćanje prema 'političkim biračima', a jako malo 'političkim navijačima'.

Intenzivno će raditi i na parlamentarnim izborima, jer će se u Gradu Zagrebu jako malo moći napraviti ukoliko ne dođe do promjene vlasti na državnoj razini. Kovačević je kazao i da u zakonodavnom okviru treba doći do promjena o ustrojstvu odnosa između zakonodavne i izvršne vlasti u Zagrebu i ostalim lokalnim jedinicama. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene