Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HDZ: Pokrenut ćemo Osijek kao što smo i Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nositelj liste HDZ-a na prijevremenim izborima za osječko Gradsko vijeće Dragan Kovačević izjavio je da će ta stranka "pokrenuti Osijek kao što je pokrenula i Hrvatsku", a da je preduvjet za to osvajanje vlasti na državnoj i gradskoj razini.

Na predstavljanju stranačke liste za lokalne izbore Kovačević je ocijenio kako se ta kombinacija u mnogim gradovima i općinama "pokazala kao pobjednička i razvojna formula", dodavši kako će to "omogućiti da osječki projekti snažnije participiraju u državnom proračunu" te da Osijek ubrzo uhvati priključak s ostalim dijelovima Hrvatske. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rezultati izbora za gradonačelnika i za Gradsko vijeće grada Požege Slika nije dostupna Rezultati izbora za gradonačelnika i za Gradsko vijeće grada Koprivnice

Za sadašnje stanje u Osijeku Kovačević odgovornim smatra sve stranke koje su do sada obnašale vlast u tom gradu. Dodao je da HDZ nikada nije sudjelovao u osječkoj gradskoj vlasti te ih stoga ima pravo prozvati zbog propuštenih prilika za razvoj grada. 

Ističući svoju kandidaturu za osječkoga gradonačelnika, Kovačević je kazao kako će, u slučaju da bude izabran za gradonačelnika, svoj eventualni saborski mandat staviti u mirovanje te je pozvao ostale nositelje stranačkih lista na ovim izborima da se jasno očituju o tom pitanju.

Želimo prekinuti praksu sjedenja na više stolica, jer smo imali loša iskustva s dosadašnjim gradonačelnicima koji su više vremena provodili u Hrvatskom saboru, saborskim kafićima i svojoj stranci, a najmanje u Osijeku, ustvrdio je Kovačević.

Na novinarski upit o mogućim postizbornim koalicijama Kovačević je rekao kako HDZ sigurno neće koalirati sa SDP-om i HDSSB-om, a da ostale moguće koalicije ovise o procjeni situacije nakon izbora te mogućnosti usklađivanja razvojnih ciljeva grada.

Kandidat s liste Josip Škorić rekao je kako će se HDZ, uz ostalo, zauzimati za sređivanje stanja u komunalnom gospodarstvu i upravljanju imovinom, posebice u javnim poduzećima koja, kako smatra, nemaju gospodarsku strategiju, te za zaustavljanje urbanističkog kaosa i nekontrolirane stambene izgradnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene