Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravo iz kolektivnog ugovora

Sindikati Holdinga ne žele čuti za suspenziju božićnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava Zagrebačkog holdinga pregovarala je s predstavnicima sindikata tražeći 'dvogodišnju suspenziju' na isplatu božićnice nešto više od 2800 kuna te dara za dijete od 600 kuna.

No, sindikati na to nisu pristali, izjavio je glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro.Pravo na isplatu božićnice i dara za dijete za nešto više od 13.000 zaposlenika Zagrebačkog holdinga proistječe iz kolektivnog ugovora.

Pročitajte i ovo Ilustracija usred zime Dio Zagrepčana ostao bez vode: Pukao je cjevovod, oglasio se Holding Tomislav Tomšević Građani nestrpljivi Tomašević otkrio što je pokazala analiza odrona te uputio pitanje Vladi: "Imate li problem s lokacijom koju ste sami izglasali?"

>> Do kraja godine, Holding u minusu i do 250 tisuća kuna?

Glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro izjavio je  da su predstavnici Uprave Zagrebačkog holdinga ponudili sindikatima da će božićnicu i dar za dijete isplatiti 'u dogledno vrijeme', kada za to budu imali novca. 'Međutim, predstavnici sindikata traže isplatu božićnice i dara za dijete do Božića', dodao je Viro, koji nije želio reći hoće li Uprava Zagrebačkog holdinga pristati na zahtjeve sindikata, od kojih su neki u slučaju neisplate najavili i štrajk.

Viro je najavio da će se na idućem sastanku Uprave Zagrebačkog holdinga i predstavnika sindikata, koji bi se trebao održati prije Božića, pregovarati o novome kolektivnom ugovoru. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene