Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz ekonomskih razloga

Spajaju se optužnice protiv Sanadera?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje Ivi Sanaderu za Hypo, sud bi mogao spojiti sa slučajem Ina-Mol. Druga je to optužnica koja protiv bivšeg premijera početkom tjedna stiže na zagrebački Županijski sud koji je treba ili potvrditi ili odbiti.

Pred sucem Ivanom Turudićem Ivo Sanader mogao bi objašnjavati i kako je tekla predaja Ine MOL-u. Upravo ta optužnica u ponedjeljak ide na provjeru, a sud će je ili potvrditi ili je poslati USKOK-u na doradu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna tvrdio da nije kriv Ivi Sanaderu Ustavni sud odbacio tužbu na presudu u slučaju Ina-MOL Slika nije dostupna Zatraženo mišljenje suda EK Turudić objasnio privremeno prekidanje procesa protiv Sanadera i Hernandija

Ako je sud potvrdi, slučaj HYPO i slučaj INA-MOL mogli bi se spojiti. Dva potpuno različita predmeta, s razmakom od gotovo 15 godina, spojili bi se samo - iz ekonomičnih razloga

>> Vlasnik restorana u kojem su snimljeni Sanader i Hernadi: USKOK je tražio snimku

Piše se nova optužnica, određuje novi raspored. Sve bi izgledalo kao da je Ivo Sanader optužen po dvije točke. Prva, Hypo, druga, INA-MOL. Ili obrnuto.

Ovisno o dogovorenom rasporedu, jedan dan bi sudac mogao ispitivati svjedoke za slučaj Hypo, a već slijedeći za Inu. Presuda bi također bila odvojena. Po prvoj i drugoj točci optužnice.

Na sudu su ovakve situacije uobičajene . Pogotovo ako u dva različita predmeta postoji samo jedan optuženik, kao što je i u ovom slučaju - Ivo Sanader.

S obzirom da je najveća sudnica na zagrebačkom županijskom sudu prva tri dana u tjednu zauzeta suđenjem u aferi Podravka, četvrtak i petak odavno su rezervirani za Sanadera. U izbornom tjednu, rasprave Sanaderu neće biti zakazane kako ne bi utjecale na izborne rezultate.

No, funkcije suca Ivana Turudića niti taj dan ne staju. On sudjeluje i u izborima. Kao šef izborne komisije brojat će glasove u prvoj izbornoj jedinici.

Ivan Turudić jedan je od najmoćnijih sudaca. Slomio je Hrvoja Petrača, osudio veleposlanike. Pred njega je stao bivši potpredsjednik Vlade. Osudio je Šlogara, pred njim su plakali i dileri kada im je oduzeo imovinu.

Za jedne bahat, za druge strog i pravedan. I dok ovog Virovitičanina mnogi optužuju da je produžena ruka politike i pitaju se kako baš on dobiva sve najzvučnije predmete - on odgovara - uskočkih sudaca je malo i to su sve zlonamjerne konstrukcije. Suđenje Ivi Sanader ne smatra nagradom, nego velikom odgovornošću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene