Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije bilo kočenja

SNIMKA SMRTONOSNOG SKOKA otkriva zašto je stradao vođa Torcide?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj i kolege legendarnog vođe Torcide Žana Ojdanića pokušavaju pronaći odgovor što je uzrok nesreće u kojoj je u subotu smrtno stradao ovaj iskusni skakač padobranom i instruktor.

Postoji i snimka skoka tragično poginulog Žana Ojdanića koja će možda dati odgovor na neka pitanja - je li mu za vrijeme skoka pozlilo, je li doživio kakav šok ili je u pitanju nešto treće?

'Kamera je bila na Žanovoj kacigi. Vidi se svaki detalj skoka, od odvajanja od zrakoplova do prizemljenja. Jasno se vidi da posljednjih 20-ak metara prije prizemljenja nije bilo nikakve Žanove reakcije. To navodi na zaključak da nitko za sada ne može dati točan odgovor što se dogodilo, jer je izostanak Žanove reakcije u tih posljednjih 20-ak metara jednostavno nezamisliv. Padobran ekstremnih performansi, kakvim se i na svom posljednjem skoku koristio Žan, prije prizemljenja mora se kočiti. Na snimci se jasno vidi da nikakvog kočenja nije bilo. Po mojoj procjeni brzina kojom je Žan udario u tlo bila je između 60 i 70 kilometara na sat. Zašto, odgovora nema', kazao je za Slobodnu Dalmaciju Saša Manojlović, vlasnik škole padobranstva "My Sky Concept".
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Udarac u kacigu VIDEO Drama u zraku: Padobranac skočio iz aviona i onesvijestio se! Slika nije dostupna Sudbonosna odluka pri slobonom padu VIDEO Najluđa prosidba ikad?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene