Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pazite kako hodate

Snijeg više neće stvarati probleme, ali eto nam nove opasnosti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je prohodna, a snijeg je prestao padati u većem dijelu zemlje. Normaliziran je i željeznički promet. Najviše novog snijega palo je na Sljemenu i u Varaždinu, ali nije stvorio veće probleme.

Zanosilo je u subotu i na Krčkom mostu, gdje je probleme radila bura. Doduše, slabija nego u petak rano ujutro kada je izmjeren drugi najsnažniji udar u povijesti mjerenja. 'Zabilježen je najveći udar u 6:30 koji je bio 225 km/h. To je najveći udar ove godine', kaže Željko Nussdorfer, voditelj smjene na Krčkom mostu.

Pročitajte i ovo Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica Snijeg u Daruvaru Bijeli Daruvar "Iznenada se smračilo, a onda je iz crnog oblaka krenulo": Zasuli ih i snijeg i led, stanovnici u čudu

Zatvoreni su tek bili pojedini dijelovi autoceste, a tijekom popodneva normaliziran je i željeznički promet. 'S obzirom da je vremenska prognoza takva da nam kazuje da dolazi do laganog smirivanja vremena i prestanka pada oborina, za očekivati je lagano smirenje situacije', kaže Alan Hajster, voditelj smjene DZUS-a.

I u glavnom gradu u subotu se prometovalo bez većih problema. No metropolu i sjever Hrvatske u noći čekaju temperature debelo ispod nule, pa će umjesto snježnog, u nedjelju probleme stvarati - ledeni pokrivač.

Prognoza za sljedeća tri dana

Jutro će ostati uglavnom promjenjivo oblačno, u unutrašnjosti mjestimice magla, na Jadranu i sunčana razdoblja, a samo na krajnjem jugu uz više oblaka mjestimice može pasti još malo kiše.

Vjetar će u početku biti slab, možda umjeren, no sredinom dana će pojačati. U unutrašnjosti sjeverac, na moru, uz obalu bura, prema otvorenom tramontana i sjeverozapadnjak.

Na kontinentu će biti izrazito hladno. Temperatura će se tijekom iduće noći spustiti barem do -8, a ponegdje može i do -12 stupnjeva. Na moru od -2, do 3, 4 u plusu.

Gospićani danas žele vidjeti samo jedno mjesto!

U unutrašnjosti poslijepodne većinom umjereno oblačno, ponegdje uz još malo snijega. Zapuhat će sjeverac i sjeverozapadnjak, a temperatura će biti između nule i 3 stupnja.

Slično i u gorju, samo hladnije. I ovdje sutra tijekom dana još može zalepršati koja pahulja. Na sjevernom Jadranu bit će djelomice sunčano uz umjerenu i jaku, a zatim i sve jaču buru. Najviša dnevna temperatura bit će između 5 i 10, a u gorju od -2 do 1 stupanj.

U Dalmaciji sutra promjenjivo oblačno, sa sunčanim razdobljima, a mjestimice na jugu i uz još malo kiše. Za sad kratko odmaramo od vjetra, no poslijepodne će ponovno jačati bura i tramontana. Temperatura će biti između 7 i 11 stupnjeva.

U novom tjednu čeka nas većinom djelomice sunčano vrijeme. U ponedjeljak i utorak uz više oblaka povremeno može pasti još malo snijega. Puhat će slab do umjeren vjetar sa sjevera, temperatura će lagano rasti, no isto se neće previše odmaknuti od Celzijeve ništice: tek koji stupanj. Uz iduću noć, iznimno hladna bit će i ona s nedjelje na ponedjeljak.

Na Jadranu će idućih dana biti većinom sunčano i suho. Bura i tramontana će u utorak malo oslabjeti, a temperatura porasti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene