Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bura 'derala' 200 na sat

Ponovno problemi: Najavljeno jačanje bure

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dionica autoceste Zagreb-Split od Maslenice do Svetog Roka navečer je otvorena za promet osobnih vozila.

Bura je navečer malo oslabjela pa je dionica autoceste od Maslenice do Svetog Roka otvorena za promet osobnih vozila. No, situacija je granična, pa postoji mogućnost da će uskoro ponovno biti zatvorena. Najavljeno je novo jačanje bure tijekom noći pa bi ujutro mogli uslijediti novi problemi u prometu.

Pročitajte i ovo Kaštel zavijen u crno - 5 Tragedija u Kaštel Sućurcu Da se nije zamijenio za smjenu, iz gorućeg bi auta spašavao vlastitu obitelj: "To je nešto iz noćne more vatrogasaca" Slika nije dostupna Otežan promet Tako ne puše ni zimi: Bura jačine 160 na sat na južnoj strani Velebita

Orkanska bura, snijeg i led otežavali su u srijedu promet u većem dijelu zemlje. Najjači su udari bure od 190 km/h na Krčkom mostu, na Dalmatini je puhalo i do 180 km/h.
Zbog snijega što je od sinoć padao na prijevoju Dupcima, u blizini Brela, na Makarskoj rivijeri, na državnoj cesti D 8 popriječila su se na kolniku dva teška kamiona pa je jadranska magistrala od 12,08 sati do 12,55 sati bila zatvorena za promet. Ralice i teška teretna vozila Županijskih cesta iz Splita uklonili su popriječene kamione, a promet je normaliziran u 14:15 sati, do kada se tom cestom vozilo vrlo otežano i naizmjenično jednim kolničkim trakom. Vozačima se preporuča pažljiva vožnja zbog skliskog i mokrog kolnika.

Na Biokovu je palo tridesetak centimetara novoga snijega, a u nanosima snijeg je viši od jednog metra. Snijeg ili snijeg pomiješan s kišom padao je diljem zemlje i ometao promet. Snježne pahuljice su zalepršale i u Zadru te Šibeniku. Jak vjetar uzrokovao je snježne nanose i smanjivao vidljivost preko prijevoja Vratnik, Kapela i Ljubovo.

Poneki vozači autobusa vozili su cestama na kojima je vožnja bila zabranjena. Zadarska policija kaznila je jučer jednog takvog vozača. 'Ne možemo govoriti o masovnoj pojavi, ali je istina da ima neodgovornih vozača koji ne poštuju prometna pravila. Jučer su djelatnici PU Obrovac zatekli vozača autobusa koji je vozio usprkos zabrani i kaznili ga', izjavili je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.


Naši reporteri su uočili vozače autobusa koji prometuju dionicama na kojima je zabranjen promet Zbog olujne bure koja između Senja i Karlobaga puhala brzinom od 110 km/h za sav promet je bila zatvorena dionica Jadranske magistrale-Senj-Sv Marija Magdalena. Zimska služba je u Lici bila u trećem stupnju pripravnosti.

Primorje bez struje

Olujna bura u podvelebitskom Primorju uzrokovala je kvarove na dalekovodima. Promet Jadranskom magistralom na tom je području zatvoren za sva vozila, pa nije bilo moguće uputiti ekipe koje bi otklonile kvarove, kaže Šulentić.

>> Ne spremajte zimsku odjeću, proljeće je još daleko

Olujna bura stvarala probleme i u Istri

Olujna bura, koja od jučer puše u Istri, uzrokovala je do sada brojna oštećenja na objektima, a tijekom jučerašnjeg dana ugašeno je više od dvadeset manjih požara. Jutros su oko osam sati dva stabla pala na prometnicu Pula-Premantura pa je cesta jedno vrijeme bila neprohodna.

Po riječima zapovjednika pulske javne vatrogasne postrojbe Klaudija Karlovića, zbog jakih naleta bure sinoć je na području Pule srušeno deset stabala.

Pulski su vatrogasci ugasili sedam požara u kojima je ukupno izgorjelo 13 hektara trave i niskog raslinja dok je u Pavičinima kraj Duge Uvale izgorjela kamp kućica i kontejner za stanovanje. Požar je izbio u 20,30 sati a ugašen je u 23 sata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene