Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikako da zatopli

Ne spremajte zimsku odjeću, proljeće je još daleko

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Razočaranje za sve one koji su se nadali ranom proljeću. Novi snijeg i vrhunac vala hladnoće očekuje nas već tijekom noći, a prognostičari najavljuju da je pred nama iznadprosječno hladan ožujak.

Orkanski udari vjetra u najburovitijem gradu na Jadranu. No na vjetar navikle Senjane, ni to ne može zadržati u kućama. Već osam dana bura otežava promet između sjevera i juga Hrvatske. U Lici uz buru tijekom noći očekuju i snijeg. 'Izvršit ćemo trenutno pripremu kalcijevog klorida, vršimo pripremu, tovarimo sol i ići ćemo izvršiti preventivno posipanje cesta', ističe Stjepan Knežević iz zimske službe.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ususret vikendu POLARNE HLADNOĆE DO ČETVRTKA Donosimo kakvo nas vrijeme čeka idućih dana Slika nije dostupna Zima, zima bijele zube ima POGLEDAJTE KAKO JE BILO DILJEM ZEMLJE Niske temperature zaledile i more, struja i plin troše se ''sve u 16''

Padaline se očekuju i u kontinentu. U manje od tjedan dana snijeg bi mogao po drugi put paralizirati Osijek. Rano jutros snježne su pahulje tek nagovijestile ono što čeka stanovnike glavnog grada. Temperature će debelo ispod nule. Načekat ćemo se dok proljeće napokon stigne'. Šalove, rukavice, kapute i kape još ne spremajte. Tek za vikend očekuje nas kratkotrajno zatopljenje.

'Najvažnije je da će ovaj ožujak prema vremenskim prognozama biti hladniji od prosjeka. Drugim riječima to znači da će povremeno biti i povrataka zime s mračnim burama', kaže meteorolog Mladen Sijerković. Pokoja pahulja snijega nošena mračnim burama mogla bi zabijeliti i Jadran.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene