Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoželjno vrijeme

Snažno nevrijeme pogodilo Hrvatsku: Sisak poplavljen, u Požegi udar groma zapalio kuću

Grmljavine (Foto: LightningMap)
Grmljavine (Foto: LightningMap) LightningMap
Aktualno Galerija +0 Grmljavine (Foto: LightningMap) Galerija 1/1 >>
Stiglo nam je rashlađenje u obliku grmljavinskih pljuskova. Jako nevrijeme praćeno tučom, udarima gromova i jakim vjetrom pogodilo je središnji dio Hrvatske.

Kao što je bilo i najavljeno, jako je nevrijeme pogodilo Hrvatsku. Meteoalarm je izdao narančasto upozorenje za regiju Zagreb.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Milijunske štete Proglašena prirodna nepogoda: Poznat rok za prijavu štete od tuče u Požeštini Slika nije dostupna Nevrijeme u petak HGSS-ovci pomažu nakon tuče u Požeštini: "Uklanjaju se neposredne opasnosti i postavljaju zaštitne folije na krovove oštećenih objekata"

Kako se čini, uslijed udara groma, zapalilo se krovište dvokatnice u Požegi. Nasreću, stanovnici su na vrijeme izašli iz kuće, a brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen i nitko nije ozlijeđen.

Sisačko je područje u srijedu navečer od 19 do 19.30 sati zahvatilo veliko nevrijeme uz prolom oblaka i grmljavinu, a kako velike količine oborine nije mogla prihvatiti gradska kanalizacija, došlo je do zastoja u prometu.

Poseban je problem nastao kada su dva željeznička podvožnjaka na ulazu u gradsko središte bila poplavljena, pa je u vodi zapelo nekoliko osobnih automobila. Budući da je i prilaz s Novog mosta u središte grada zatvoren zbog radova na rekonstrukciji mosta, promet je bio gotovo blokiran.

Zbog velike količine padalina i slabe vidljivosti dogodilo se i nekoliko lakših prometnih nesreća, koje su prošle samo s manjom materijalnom štetom.

Jak vjetar slomio je nekoliko grana i stabala, koji su dodatno otežali promet. Stanje se postupno normaliziralo poslije 20 sati.

I tijekom noći i ujutro padat će kiša popraćena grmljavinom, najprije na Jadranu i u gorskim predjelima, a do kraja dana i u središnjim te sjevernim krajevima. Na zapadu, ponajprije u gorju oborina lokalno može biti i obilnija, dok će najviše sunčanog vremena biti u Slavoniji i Baranji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i istočnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 17, na Jadranu od 14 do 19, a najviša dnevna većinom između 21 i 26, na istoku i do 30.

I sljedećih dana neće biti posve stabilno pa iako će biti i sunčanih razdoblja, očekujte svakodnevno poneki grmljavinski pljusak. Temperatura ipak malo niža.

Na Jadranu pretežno sunčano, ali i ovdje uz jači razvoj oblaka postoje male šanse i za lokalne pljuskove - osobito u Istri i sjevernom dijelu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene