U 60-tak kvadrata u policijskoj postaji u Vrgorcu bit će privremeno smješteni svi zatečeni u nezakonitom prelasku granice


Ovih dana otvoren je smještaj za ilegalne imigrante u policijskoj postaji u Vrgorcu. U 60-tak kvadrata bit će privremeno smješteni svi zatečeni u nezakonitom prelasku granice. U posljednje vrijeme to su mahom izbjeglice s Kosova, no ima i onih iz udaljenijih zemalja. U Vrgorcu je već krenulo nagađanje odakle sve imigranti dolaze, i hoće li se netko od njih i udomaćiti među stanovništvom.

Vezani članci Slika nije dostupna Pusić: Ne treba vikati hop prije nego što smo skočili Slika nije dostupna VIDEO Stanje pripravnosti: Ne izlazite ako ne morate!

Čim se pročulo da će se u Vrgorcu graditi smještaj za imigrante, vrgorački kraj već je ispleo priče o tome tko će se sve nastaniti.

'Bit će onda djece raznih boja, kako će to izgledati, u dječjem vrtiću crnih i smeđih. A svatko ima svoje pravo na život', rekao nam je jedan mještanin.

'RH je spremna čuvati vanjske granice EU-a'

A smještaj za ilegalne imigrante izgrađen je u okviru Policijske postaje Vrgorac. I zapravo služi samo za obavljanje krim obrade nakon privođenja. Boravit će tu do prevoženja u Zagreb ili do deportacije.

U 60-ak kvadrata smjestit će se 24 osobe. Kako čujemo u vrgoračkoj policiji, većina onih koje privedu bježi od teške ekonomske situacije.

Vrgorac je blizu granice sa Bosnom i Hercegovinom i nije rijetkost da ovuda imigranti pokušavaju stići do Hrvatske pa potom i do drugih europskih zemalja. U zadnje vrijeme imigranti stižu s Kosova.

Ljudi koji riskiraju utapanje, beskrajno plutanje morem, smrt - samo žele bolji život!

Kako nam je objasnio načelnik PP Vrgorac, Geni Dropulić, u zadnjih mjesec dana zabilježena su dva slučaja, odnosno sve skupa desetak ljudi.

U Vrgorcu se raspravlja i o iznosu novca utrošenom za tu manju adaptaciju policijske zgrade i uređenje smještaja za imigrante.

'Ukupno se radi o investiciji vrijednosti milijun i pol kuna', kaže Dropulić. Nekima se čini previše. Svakako novac je osiguran iz europskih fondova i državnog proračuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook