OŠ Draganići
OŠ Draganići Foto: Facebok/OŠ Draganići

Nakon slučaja gladne djece u OŠ Draganići krajem svibnja kada je učiteljica zabranila učenici 1. razreda da podijeli školski obrok s četvero djece koja ga nisu dobila jer njihovi roditelji nisu platili školsku kuhinju, Ministarstvo obrazovanja u školu je poslalo inspekciju.


Ministarstvo obrazovanja na upit Radio Mrežnice odgovorilo je o rezultatima inspekcijskog nadzora koji je utvrdio nepravilnosti. Osim njih, zatraženo je da se dotična učiteljica ispriča svim roditeljima zbog nemilog događaja, a školi je naloženo i da učiteljicu pošalje na stručno usavršavanje.

Vezani članci Covid potvrda Jedan osječki restoran samoinicijativno uveo COVID potvrde: "U pet do ponoći lokal se prazni i to naši gosti znaju" Mali teroristi Zapeli u izolaciji s malim teroristima, spremni su potpisati kapitulaciju i vratiti se na posao

„U rješenju prosvjetne inspekcije, između ostalog se naređuje OŠ Draganići da učiteljica D.S. sazove roditeljski sastanak 1. razreda te da se na istome javno ispriča svim roditeljima vezano za događaje od 25. svibnja 2020. godine; da se učiteljicu uputi na stručna usavršavanja koja se odnose na temu učitelj – učenik, međusobne interakcije učitelja u školi, suvremene strategije poučavanja, uspješnog upravljanja razredom, stvaranja dobrog razrednog ugođaja“, stoji u odogvoru Ministarstva u kojemu se dodaje da je o svemu obaviještena i pravobraniteljica za djecu.

Podsjetimo, priča o kojoj je prvi pisao portal Radio Mrežnice šokirala je javnost nakon što je majka djevojčice koja je htjela podijeliti svoj obrok ispričala situaciju.

"Kći nam je kod kuće rekla da četvero romske djece nije smjelo jesti pripremljene obroke s njima u razredu, nego su gledali dok druga djeca jedu. Moja kći htjela je s njima podijeliti obrok, nisu joj dopustili", kazala je tada.

Ravnateljica škole je, podsjetimo, učiteljici uputila pisano upozorenje s mogućnošću otkaza.

Ubrzo se oglasila i priopćenjem te poručila da njezinoj školi nikada nitko nije bio gladan te da u školi nema ni učenika romske manjine. Oni koji potpišu ugovor o prehrani, uvijek ga mogu i raskinuti, poručila je. U suprotnome on ih obvezuje na redovito plaćanje, a prema njezinim riječima neki roditelji nisu podmirivali obveze od početka školske godine.

"Veoma mi je žao što se to dogodilo i učenici nisu dobili jelo. U ime OŠ Draganići, učiteljice 1. razreda i svoje osobno ispričavam se učenicima 1. razreda koji su se u školi taj dan loše osjećali", rekla je ravnateljica.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju