Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić na vlastiti će zahtjev raskinuti radni odnos sa Zagrebačkim holdingom, izjavio je danas glasnogovornik Zagrebačkog holdinga Dušan Viro.


Viro je izvijestio da se Slobodan Ljubičić jučer, nakon godišnjeg odmora, sastao s predsjednikom Uprave Zagrebačkog holdinga Ivom Čovićem te da je sam, prije nego što mu je Čović ponudio novo radno mjesto u Zagrebačkom holdingu rekao kako želi raskinuti radni odnos.

Vezani članci Zagrebački holding Sindikata prometa i veza Hrvatske reagirao na najavu otakaza u Holdingu Tomislav Tomašević Tomašević o otkazima u Holdingu: "Bilo kakvo restrukturiranje mora ići uz jasno definirane kriterije"

Ljubičić prema Ugovoru ima pravo na otpremninu u vrijednosti triju brutto plaća, a prema neslužbenim izvorima riječ je o iznosu od 60 do 70 tisuća kuna, a mediji navode i nešto većem od 100.000 kuna.

Slobodan Ljubičić je 12. kolovoza podnio ostavku na dužnost predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga navodeći kao razlog 'propust koji se dogodio objavom materijala na web-stranicama Zagrebačkog holdinga i s time povezanim medijsko-političkim pritiscima, a što može izazvati poteškoće u funkcioniranju te uspješne tvrtke'.

Na internetskim stranicama Zagrebačkog holdinga bilo je objavljeno anonimno pismo u kojem se nedavno pretučenog bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića proziva zbog mobinga i kriminala.

Rađenović je lani u rujnu došao na čelo Zagrebačkih cesta, podružnice u sastavu Zagrebačkog holdinga. Ubrzo je prijavio sumnje u nezakonito poslovanje, nakon čega su krajem travnja u tu gradsku tvrtku 'ušli' USKOK-ovi i policijski istražitelji. Neki mediji objavili su da je upravo to motiv napada na njega, odnosno da je riječ o poruci organiziranog kriminala.

Slobodan Ljubičić je član Gradskog poglavarstva Grada Zagreba za područje imovinsko-pravnih poslova i imovinu Grada.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju