Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prihodi Zagrebačkog holdinga d.o.o. za sada su ipak dostatni za podmirivanje poslovnih obveza, uključujući i plaće zaposlenika, priopćio je direktor Službe za korporativne komunikacije Holdinga Dušan Viro napominjući kako su prihodi i rashodi Holdinga u okviru planiranih u ovoj godini.


Viro u priopćenju ocjenjuje netočnom tvrdnju da je isplata plaća zaposlenicima Zagrebačkog holdinga upitna. 'Kontinuirano se radi na racionalizaciji poslovanja, a Uprava priprema i novi Program mjera za povećanje učinkovitosti poslovanja', najavljuje dodajući kako će se time osigurati nastavak kvalitetnog pružanja usluga Zagrebačkog holdinga, a neće biti dovedena u pitanje ni sigurnost radnih mjesta. Taj će program, navodi, Uprava Holdinga uskoro predočiti predstavnicima sindikata, a potom i javnosti. U priopćenju također napominje kako dvije podružnice: ZET i Upravljanje sportskim objektima godinama posluju sa značajnim gubicima što otežava njihovo poslovanje i ukupnu financijsku situaciju Holdinga upozoravajući, prije svega, na otvorena pitanja i probleme koje Zagrebački holding ima s Gradom Zagrebom oko financiranja javnog prijevoza i financiranja korištenja sportskih objekata. 'Vjerujemo da ćemo s predstavnicima Grada zajednički iznaći rješenje koje će trajno rješiti taj problem', napominje Viro.

Vezani članci Ivan Malenica Hoće li napokon biti ukinuti ugovori o dosmrtnom uzdržavanju? Malenica: ''Puno je problema u praksi'' Ilustracija Žene i dalje rade za nižu plaću nego muškarci, u dvije županije najveća razlika

>> Zagrebački holding nema za plaće 3000 radnika?

Govoreći o novom zaduživanju Zagrebačkog holdinga, Viro podsjeća da je Holding od 2006. do 2009. imao vrlo intezivnu investicijsku politiku pa su tada ugovoreni investicijski projekti od osam milijardi kuna, među kojima je izdvojio, kao najznačajnije: nabavku 140 tramvaja i 214 autobusa ugovorene vrijednosti od gotovo tri milijarde kuna, izgradnju stambenog naselja Sopnica Jelkovec i objekata društvene namjene za potrebe Grada Zagreba (škole, vrtići, i dr.) za 2,7 milijardi te kupnju nekretnina (Gredelj, Zagrepčanka i dr.) za 1,2 milijarde kuna. Budući da novac osiguran emisijom obveznica i zaduživanjem kod banaka nije dostatan za dovršetak tih projekata, Viro naglašava kako je potrebno pribaviti dodatna sredstava, oko 600 milijuna kuna. Taj će novac biti namijenjen za dovršetak izgradnje stambenog naselja u Sopnici, nabavku tramvaja i autobusa, završetak izgradnje OŠ Sesvetski Kraljevec i srednje škole u Sopnici te bazena na Sveticama.

U priopćenju naglašava kako Uprava Zagrebačkog holdinga u ovogodišnji Plan investicija nije uvrstila gotovo niti jedan novi projekt jer, podsjeća, velika kapitalna ulaganja nije moguće financirati iz tekućeg poslovanja. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju