Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sisačko poglavarstvo odbacilo ostavku dogradonačelnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik sisačkoga gradonačelnika Veljko Novak (HSP) danas je gradskoj upravi urudžbirao ostavku na tu dužnost zbog, kako je naveo, "neuvažavanja i marginalizacije dužnosnika HSP-a kao koalicijskog partnera u gradskoj vlasti prije, za vrijeme i poslije vladine sjednice u Sisku", no sisačko gradsko Poglavarstvo danas je ostavku odbacilo.

Današnjoj sjednici gradskog Poglavarstva nazočni su bili članovi HSP-a, osim Novaka, koji je bio na stanačkoj konferenciji za novinare na kojoj je predsjednik Glavnog stana i sisačko-moslavačkog HSP-a Pejo Trgovčević izvijestio da su "u vezi sa stanjem u koaliciji HSP-HDZ u Sisku telefonski razgovarali predsjednik HSP-a Anto Đapić i predsjednik Vlade i HDZ-a Ivo Sanader". 

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Slika nije dostupna Sisački dogradonačelnik zbog Sanadera prijeti ostavkom

Kako je rekao Trgovčević, Sanader je rekao kako nije imao namjere omalovažiti ili marginalizirati HSP, niti zamjenika gradonačelnika Novaka iz HSP-a, već je na sjednici u Sisku postupio po poslovniku o radu Vlade.

Trgovčević izjavio da je "koalicija HSP-a i HDZ-a u Sisku neupitna, da može nastaviti kvalitetno raditi u općem interesu građana, bez obzira na imena i prezimena onih koji budu obnašali dužnosti, ali uz veće uvažavanje HSP-a".

Zamjenik gradonačelnika Novak koji je u petak, 27. listopada,
najavio je da će podnijeti neopozivu ostavku ako se premijer ne
ispriča zbog neprimjerenog odnosa prema gradonačelniku, rekao je kako je svojom ostavkom htio dati podršku Pintariću. 

Naime, Sanader je prekinuo Pintarića kada je prilikom donošenja odluke o raspisivanju novog natječaja za prodaju sisačke Valjaonice cijevi, postavio pitanje o podmirenju duga Valjaonice prema Gradu Sisku za komunalnu naknadu, u iznosu od 10 milijuna kuna.

Gradonačelnik Pintarić je, po Novakovu mišljenju, "postavio pitanje u interesu građana Siska", istaknuvši da je on time "iskazao odgovornost prema građanima Siska, bez obzira na vladin poslovnik i protokol".

Također je rekao da je "osobno razočaran time što je priprema
sjednice Vlade u Sisku prošla bez gradskih dužnosnika iz HSP-a i HSP-a". 

- Sjednica Vlade ne smije se i ne može pretvoriti u skup jedne
stranke, kao što se sjednica Vlade u Sisku definitivno pretvorila u skup HDZ-a, rekao je Novak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene