Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbor za unutarnju politiku

Šef SOA-e podnio izvješće o tome ugrožava li Agrokor nacionalnu sigurnost, Odbor bez konsenzusa

Daniel Markić (Foto: Dnevnik.hr)
Daniel Markić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Daniel Markić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Saborskom odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost izvješće o stanju oko slučaja Agrokor i mogućoj ugroženosti nacionalne sigurnosti podnio je šef Sigurnosno-obavještajne agencije Daniel Markić.

Sjednica odbora bila je zatvorena za javnost. Iako su zastupnici zadovoljni izvješćem, članovi Odbora iz SDP-a i Mosta imali su izdvojeno mišljenje i druge zaključke o mogućem ugrožavanju nacionalne sigurnosti. Evo što je za Novu TV rekao šef SOA-e.

Pročitajte i ovo Daniel Markić, ravnatelj SOA-e za Dnevnik Nove TV Šef SOA-e o navijačima: "Ne ide nikome u prilog da su se tamo išli tući" Daniel Markić, ravnatelj SOA-e Dalje od kamera i javnosti Dnevnik Nove TV doznaje: Plenković u Grčku poveo i prvog čovjeka SOA-e

"Precizno, odgovorno i iscrpno smo dali naše mišljenje. Mogu reći da smo dobili upit saborskog odbora. Precizno, odgovorno smo dali naše mišljenje, tako da zaključak ne bih ja dao, neka vam kolege zastupnici daju", rekao je Markić.

Kad je riječ o tome utječu li kreditori na situaciju u državi preko Agrokora, odnosno utječe li se tako na nacionalnu sigurnost, Markić je rekao da na to ne može dati odgovor.

"Slučaj Agrokor i dalje traje, a moja služba i dalje aktivno pomaže drugim institucijama na tom planu", rekao je Markić.

Ranko Ostojić, predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, rekao je da je rasprava na sjednici bila kvalitetna, da je bilo dobro da je održana, ali zaključaka nema.

Vlaho Orepić iz Mosta predložio je da se utvrdi zaključak da je situacija s Agrokorom ugroza nacionalne sigurnosti, no to nije prihvaćeno isto kao ni onaj od SDP-ovaca da odbor predloži Vladi da se zbog Agrokora postupa po Zakonu o domovinskoj sigurnosti te sazove sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost.

"Namjera je bila da se podzmu mjere na evenutalnom otklanjanju mogućih posljedica koje bi mogle nastati zbog situacije u Agrokoru, no nismo imali konsenzus, ali je sjednica pokazala da je bilo potrebe za raspravom o toj temi" rekao je Ostojić.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene