Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do kraja mandata

SDP- ovi EU zastupnici: Od 5 do 10 tisuća kuna mjesečno Zakladi Ana Rukavina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Između 5.000 i 10.000 deset tisuća kuna mjesečno uplaćivat će svaki od pet SDP-ovih euro parlamentaraca u Zakladu Ana Rukavina.

Izjave o doniranju dijela prihoda do kraja euro zastupničkih mandata, SDP-ovci su danas potpisali u sjedištu Zaklade Ana Rukavina, a točan iznos uplata znat će se sutra, ovisno o obračunu poreza, odnosno o tome kako će biti 'ukalkulirano mirovinsko osiguranje'.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac i Anka Mrak Taritaš - 5 12 dana nakon izbora Mrak Taritaš za Dnevnik Nove TV: "Ne vidim pregovore s DP-om kao pro forme" Marko Biočina - 2 o čemu se pregovara? Dnevnik Nove TV proučio program DP-a te ga usporedio s onim HDZ-a i SDP-a: Koliko je tu sličnosti, a koliko razlika?

'Donirana sredstva koristit će se za daljnje povećanje broja upisanih u Registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica u kojem je trenutno više od 40 tisuća članova, te za stručno usavršavanje specijalista hematologije i srodnih specijalizacija', rekla je upraviteljica Zaklade Marija Rukavina, supotpisnica izjava.

>>Zaklada Ana Rukavina poziva na upis u Registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica

Odluku SDP-ovih zastupnika, upraviteljica Zaklade nazvala je plemenitom i primjerom kako čovjek može pomoći drugome kad mu je najpotrebnije.

'To je veliki iskaz dobrote i suosjećajnosti. SDP je uz nas od prvih dana, no pomažu i druge stranke, jer u bolesti nema razlike', rekla je Marija Rukavina prisjetivši se kako se 2006., kad se Ana razboljela i poslala poziv za pomoć, upravo SDP prvi odazvao. (HINA)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene