Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 10 do 12 sati

Zaklada Ana Rukavina poziva na upis u Registar dobrovoljnih darivatelja matičnih stanica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Zaklade Ana Rukavina pozvali su na upis u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Zaklada Ana Rukavina poziva na akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica koja će se održati od 10 do 12 sati u prostorijama Zdravstvenog veleučilišta (Mlinarska cesta 38, dvorana 6) u Zagrebu povodom Dana sestrinstva.

Pročitajte i ovo Humanitarni koncert Zaklade Ana Rukavina - 6 060 9000 Glazbeni spektakl ''Želim život" održan na zagrebačkom Trgu: Prikupljeno više od 170.000 eura Zaklada Ana Rukavina - 3 nada za život Pronađen darivatelj za mladog vatrogasca Filipa koji se bori s leukemijom: "Iz ove kože ne možemo, samo glavu gore"

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, popuniti pristupnicu i zdravstveni upitnik te dati uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).

>> Učenici iz Sesveta prikupljaju novac za Zakladu Ana Rukavina

Svaki potencijalni darivatelj može spasiti nečiji život jer se transplantacijom koštane srži liječe bolesnici s akutnim i kroničnim oblikom leukemije te bolesnici s teškim oštećenjem koštane srži. Poruka svih akcija upisa je - lijek je u nama!

Hrvatski Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica trenutno broji 38.432 dobrovljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, od čega je tipizirano 33 275 uzoraka krvi. Iz Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja KMS izdano je 27 transplantata, od toga 15 transplantata bio je za primatelje u Hrvatskoj, a 12 za primatelje u inozemstvu, priopćeno je iz Zaklade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene