Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O obnovi Siska

SDP osudio izjavu Darka Horvata: "Ako je i od HDZ-a, previše je! Smeta im što je netko hrabro ukazao na njihovo nepoštenje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP je oštro osudio izjavu ministra graditeljstva Darka Horvata, koji je prozvao njihovu gradonačelnicu Siska Kristinu Ikić Baniček kazavši kako je uvela prirez od 10 posto u jednu gradsku sredinu u kojoj se taj porez možda nije trebao plaćati.

Njegove je tvrdnje Ikić Banićek odmah demantirala poručivši kako su se "vladajući pogubili" te je zaključila kako ministar ne zna gotovo ništa o poreznom sustavu.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin, Mirela Ahmetović, Davor Matijević Traži se ostavka Počeo otvoreni rat u SDP-u: "Jesam li propustio nešto? Treba nam revolucija!" Andrej Plenković Pregovori i razgovori Oglasio se ključni čovjek za formiranje saborske većine. Kosor: "Nitko se nije ponizio kao Plenković"

SDP je sada ustvrdio kako HDZ-u očito smeta što je netko hrabro ukazao na njihovo nepoštenje i nesposobnost.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"U situaciji kada se Banija i Sisak bore s teškim posljedicama katastrofalnog potresa i, blago rečeno, nesnalaženja državnog sustava u kriznim situacijama, HDZ je odlučio napasti SDP-ovu gradonačelnicu Siska Kristinu Ikić Baniček, koja se bori za svoj grad i koja od prve minute nakon potresa neprekidno na terenu pomaže svojim stradalima sugrađanima.

Doduše, napadi na ljude koji pomažu i nesebično rade na saniranju posljedica od potresa, očigledno su model djelovanja HDZ-a i Vladinih dužnosnika iz HDZ-a. Onih kojima je trebalo tjedan dana da proglase katastrofu. Žalosno je saznanje da su se građani samoorganizirali, sakupili i dopremili pomoć, organizirali javnu kuhinju, odjeću, hranu, novac, kamp-kućice prije negoli je to učinila nespremna Vlada, kojoj ti isti građani plaćaju poreze upravo zato da osigura brzu i konkretnu pomoć građanima u ovakvim izvanrednim situacijama. Nije li tužno da je čak i Turska dopremila kontejnere na potresom pogođena područja prije nego što je to učinila HDZ-ova Vlada iz Zagreba?

Najnoviji potez HDZ-a i ministra Darka Horvata je Prijedlog zakona koji će osigurati nužno potrebnu pomoć žrtvama potresa na način da svi stradalnici dobiju pravo na obnovu domova u 100-postotnom iznosu. Svi, osim građana Siska. Što je logičnije i normalnije od reakcije Kristine Ikić Baniček da se bori za svoj grad i sugrađane i da ukaže na suštinsku nepravdu i loše namjere kreatora Prijedloga zakona koji diskriminira Siščane?

HDZ-u smeta što je netko hrabro ukazao na njihovo nepoštenje i nesposobnost. Smetaju im konstruktivne kritike na spomenuti Prijedlog zakona, posebno kada one dolaze iz SDP-a. Očigledno je da su HDZ-ovi dužnosnici nesvjesni stvarnosti oko sebe i ne prepoznaju stvarne probleme građana na potresom pogođenom području Banije, ili Banovine, kako im draže. Problemi su i dalje tu, ma kako god to područje nazivali.

SDP će uvijek i svugdje ukazivati na nelogične i krajnje diskriminatorne poteze, posebno kada oni dolaze od dužnosnika Vlade koji bi trebao raditi u interesu građana Republike Hrvatske, a ne protiv njih, bez obzira na to u kojem gradu žive, uključivo i u gradu Sisku.

Oštro osuđujemo ovakvo politikantstvo HDZ-a, koji pokušava diskreditirati našu gradonačelnicu i iskoristiti ovu situaciju za svoje borbe ususret lokalnih izbora. Ako je i od HDZ-a, previše je!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene