Peđa Grbin
Peđa Grbin Foto: Patrik Macek/Pixsell

SDP je oštro osudio izjavu ministra graditeljstva Darka Horvata, koji je prozvao njihovu gradonačelnicu Siska Kristinu Ikić Baniček kazavši kako je uvela prirez od 10 posto u jednu gradsku sredinu u kojoj se taj porez možda nije trebao plaćati.


Njegove je tvrdnje Ikić Banićek odmah demantirala poručivši kako su se "vladajući pogubili" te je zaključila kako ministar ne zna gotovo ništa o poreznom sustavu.

Vezani članci Mirela Ahmetović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Ahmetović oštro: "Nisam čula da Milanović crta mete ljudima na čelo kao što to čini Plenković. Zna se tko treba stati na loptu" Peđa Grbin, SDP Grbin opleo po Plenkoviću: "Mali tiranin drznuo se najaviti da će na opoziciju poslati represivni aparat"

SDP je sada ustvrdio kako HDZ-u očito smeta što je netko hrabro ukazao na njihovo nepoštenje i nesposobnost.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"U situaciji kada se Banija i Sisak bore s teškim posljedicama katastrofalnog potresa i, blago rečeno, nesnalaženja državnog sustava u kriznim situacijama, HDZ je odlučio napasti SDP-ovu gradonačelnicu Siska Kristinu Ikić Baniček, koja se bori za svoj grad i koja od prve minute nakon potresa neprekidno na terenu pomaže svojim stradalima sugrađanima.

Doduše, napadi na ljude koji pomažu i nesebično rade na saniranju posljedica od potresa, očigledno su model djelovanja HDZ-a i Vladinih dužnosnika iz HDZ-a. Onih kojima je trebalo tjedan dana da proglase katastrofu. Žalosno je saznanje da su se građani samoorganizirali, sakupili i dopremili pomoć, organizirali javnu kuhinju, odjeću, hranu, novac, kamp-kućice prije negoli je to učinila nespremna Vlada, kojoj ti isti građani plaćaju poreze upravo zato da osigura brzu i konkretnu pomoć građanima u ovakvim izvanrednim situacijama. Nije li tužno da je čak i Turska dopremila kontejnere na potresom pogođena područja prije nego što je to učinila HDZ-ova Vlada iz Zagreba?

Najnoviji potez HDZ-a i ministra Darka Horvata je Prijedlog zakona koji će osigurati nužno potrebnu pomoć žrtvama potresa na način da svi stradalnici dobiju pravo na obnovu domova u 100-postotnom iznosu. Svi, osim građana Siska. Što je logičnije i normalnije od reakcije Kristine Ikić Baniček da se bori za svoj grad i sugrađane i da ukaže na suštinsku nepravdu i loše namjere kreatora Prijedloga zakona koji diskriminira Siščane?

HDZ-u smeta što je netko hrabro ukazao na njihovo nepoštenje i nesposobnost. Smetaju im konstruktivne kritike na spomenuti Prijedlog zakona, posebno kada one dolaze iz SDP-a. Očigledno je da su HDZ-ovi dužnosnici nesvjesni stvarnosti oko sebe i ne prepoznaju stvarne probleme građana na potresom pogođenom području Banije, ili Banovine, kako im draže. Problemi su i dalje tu, ma kako god to područje nazivali.

SDP će uvijek i svugdje ukazivati na nelogične i krajnje diskriminatorne poteze, posebno kada oni dolaze od dužnosnika Vlade koji bi trebao raditi u interesu građana Republike Hrvatske, a ne protiv njih, bez obzira na to u kojem gradu žive, uključivo i u gradu Sisku.

Oštro osuđujemo ovakvo politikantstvo HDZ-a, koji pokušava diskreditirati našu gradonačelnicu i iskoristiti ovu situaciju za svoje borbe ususret lokalnih izbora. Ako je i od HDZ-a, previše je!

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju