Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sad ih vidiš, sad ne

Nova izreka u Hrvata: Gdje si prijatelju, nema te kao ni kvoruma u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sabor je u četvrtak opet pretvoren u 'grad duhova', a baš je nekako živahno izgledao u srijedu kada je napokon utvrđen dovoljan broj glasačkih ruku.

Samo dan nakon što je u srijedu prijepodne predsjednik Sabora Željko Reiner napokon utvrdio kvorum, i to nakon puna tri tjedna čekanja da se gospoda izvole pojaviti, saborske su klupe, i to one na strani gdje sjede predstavnici Domoljubne koalicije, uglavnom prazne.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene" Marko Biočina, novinar Nove TV Analiza Dnevnika Nove TV Tko će zasjesti u vruću fotelju? "To je na neki način ukleto ministarstvo, bit će zanimljivo vidjeti hoće li premijer izvući zeca iz šešira"

Naime, premda je u Saboru i danas radni dan, HDZ je u četvrtak sazvao sjednice svojih tijela zbog čega se članovi te stranke nisu pojavili.

Što će im Reiner reći na to ne znamo, ali zato znamo ponoviti što je još u srijedu navečer kazao Mislavu Bagi ispred kamera Nove TV:

Reiner: 'Ako želite, možete apsolutno napraviti iz svega slučaj'

"Slažem, nedolazak zastupnika je neprihvatljiv, pogotovo na glasovanje koje je već tradicionalno u petak u 12. Štoviše, nekoliko se puta dogodilo da nije bilo kvoruma niti na odborima, a to znači da odbor ne može donijeti zaključak. Ako odbor ne može donijeti zaključak, onda naravno ni na plenarnoj sjednici zapravo se ne može odlučivati o određenom zakonu, dokumentu. To je neodgovornost", rekao je Reiner i dodao:

"Nitko te ljude nije tjerao da dođu na liste, nitko ih nije prisiljavao. Prema tome, oni su željeli raditi taj posao. Ako želiš raditi taj posao, onda se od tebe očekuje da ga korektno i radiš!"

Neposlušne je zastupnike verbalno za uši potegnuo i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, koji je, i to iz hotela Panorama, napomenuo da će stranka razgovarati o prijedlogu o kažnjavanju zastupnika koji ne dolaze na sjednice.

Pa dok se u HDZ-u dogovaraju oko neopravdanih sati i kako ih i kada pravdati 'razrednici', vi pogledajte kako istodobno izgledaju saborske klupe udaljene samo koji kilometar od mjesta na kojem su se u tom trenutku nalazili HDZ-ovci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene