Pas Duks otkrio je drogu (Foto: PU istarska)
Pas Duks otkrio je drogu (Foto: PU istarska)

Rovinjska je policija utvrdila sumnju da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. Policajci su proveli pretres kuće i vozila mladića te uz pomoć istražnog psa Duksa, pronašli više od pola kilograma marihuane.


Postupajući prema saznanjima stečenima provedbom kriminalističke istrage, u četvrtak 28. veljače proveden je pretres vozila i kuće mladića kojeg se sumnjiči za proizvodnju i prodaju droge. 

Vezani članci Uhvaćen diler u Australiji (Screenshot: Facebook/NSW Police Force) - 1 Kakav baksuz! Švercao 270 kilograma droge u kombiju pa udario u policijski auto pred postajom Pas Duks otkrio je drogu (Foto: PU istarska) Duksu ništa ne može promaknuti: Policijski pas u Puli otkrio više od kilogram heroina

U pretrazi je sa svojim vodičem sudjelovao i službeni pas Duks, koji je u posljednjih mjesec dana već ostvario dvije velike zapljene droge, a rezultati nisu izostali ni ovaj put pa je tako u podrumskim prostorijama pronađeno 518 grama marihuane, 80 grama sjemenki indijske konoplje, digitalna vaga i oprema za tzv. indoor uzgoj marihuane, odnosno cijevi, filteri, lampe, transformator i drugi predmeti.

Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.