Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi slučaj kod nas

Roditeljima oduzeli dijete jer se nisu mogli dogovoriti s kim će živjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac je odveo dijete i nije ga htio vratiti majci. Ona mu nije dala dopuštenje da ga upiše u školu u njegovom mjestu stanovanja pa dijete u školu nije ni išlo.

Sud u unutrašnjosti zemlje oduzeo je 10-godišnje dijete roditeljima koji se nakon razvoda nisu mogli dogovoriti s kim će živjeti i na godinu dana ga smjestio u dom. Riječ je o prvom ovakvom slučaju kod nas, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih Ilustracija Sud rekao mišljenje Majka otišla s društvom u provod i sina s invaliditetom ostavila samog kod kuće: "Imao je opekline od sunca, ubode i bio je uplašen"

Nakon razvoda 2009. godine odlukom suda starije dijete nastavilo je živjeti s ocem, a mlađe (10) s majkom.

Početkom 2012. otac je službeno zatražio da i mlađe dijete dođe živjeti s njim. Na ljeto ga je odveo sa sobom bez suglasnosti majke koja je pokrenula ovrhu djeteta, koja nije uspjela. Otac ju je prijavio za nasilan pokušaj vraćanja djeteta, a ona njega za protupravno odvođenje.

Tko je tu lud? Dvogodišnjak pušio, prolaznici se smijali!

Krajem rujna 2012. dječak se vratio majci i krenuo u školu, a sličan scenarij ponovio se godinu kasnije kada ga je otac odveo na ljetne praznike i nije ga vratio u dogovoreno vrijeme. Tvrdio je da se ne želi vratiti majci. Na jesen ga je pokušao upisati u školu na svom području, ali nije mogao bez majčine suglasnosti koju nije dobio pa dječak uopće nije išao u školu.

Šest opomena pred otkaz u brodskom Centru za socijalnu skrb

Stručnjaci iz nadležnog Centra za socijalnu skrb radili su s cijelom obitelji, ali nisu uspjeli doći do dogovora. Pokrenuli su sudski postupak protiv oca koji ne poštuje odluke suda, te apelirali da majka dozvoli da se dječak upiše u školu u očevu mjestu stanovanja na što ona nije pristala.

Nakon što je utvrđeno da se odnos roditelja prema djetetu može smatrati zanemarivanjem, nadležni sud odlučio je da se povjeri na čuvanje 'trećoj osobi ili ustanovi'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene