Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zanemarivanje djece

Šest opomena pred otkaz u brodskom Centru za socijalnu skrb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su u javnost procurili slučajevi zlostavljanja i zanemarivanja djece u dvjema obiteljima u Slavonskom Brodu, u tamošnjem je Centru za socijalnu skrb podijeljeno šest opomena pred otkaz.

Šestero djelatnika slavonskobrodskog Centra za socijalnu skrb dobilo je upozorenja na radne obveze s mogućnošću dobivanja otkaza zbog propusta koje je početkom mjeseca u njihovu radu utvrdila inspekcija Ministarstva socijalne politike i mladih, rekla je danas ravnateljica Centra Slavica Nikšić nakon sjednice Upravnog vijeća te ustanove.

Pročitajte i ovo Regionalni znanstveni Centar - 4 STEM obrazovanje Jug Hrvatske dobio važan centar za učenike: Ovo je priprema za budućnost Ilustracija Jeziva snimka Užas u dječjem domu na istoku Hrvatske: Dok djeca plaču, odgojiteljica viče - ''Dobit ćeš po pi*ki, začepi gubicu!''

>> Slavonski Brod: Kaznene prijave protiv pet osoba

Dodala je kako svi djelatnici imaju osam dana za očitovanje o utvrđenim propustima. Podsjećajući kako rok za provođenje svih mjera iz nalaza inspekcije istječe sljedeći tjedan, Nikšić je kazala i kako će kompletno izvješće o poduzetim mjerama uskoro stići i na adresu resornoga ministarstva.

Ministarstvo socijalne politike i mladih poslalo je početkom mjeseca inspekciju u brodski Centar radi utvrđivanja okolnosti teškog zanemarivanja djece u dvjema brodskim obiteljima koje su bile u njihovu tretmanu. Sve je dospjelo u javnost nakon što je krajem prosinca 2012. u brodsku bolnicu dovezena mrtva tromjesečna beba iz jedne od obitelji te potom otkriveni i drugi detalji zlostavljanja i zanemarivanja.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Slavica Nikšić, koja je na dužnost stupila prije tri mjeseca, tvrdi kako većina stručnih djelatnika Centra savjesno i odgovorno obavlja svoj posao.

"Konkretno, u ova dva slučaja utvrđeni su propusti i mislim da smo svi spremni snositi i posljedice", dodala je. Potvrdila je i da se odgovornošću djelatnika u ta dva slučaja bavi i policija i odvjetništvo pa su šestero zaposlenika i ona kao ravnateljica bili pozvani na obavijesne razgovore. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene