Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Bokci' ne idu

Roditeljima skup izlet, a ravnatelj poručio: Nemojte pušiti i piti pa ćete moći platiti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj škole u Sunji uvjeren je da roditelji novac za izlet od 1500 kuna mogu skupiti tako da svaki mjesec izdvajaju 200 kuna. Smatra da iznos nije velik ni za one koji primaju pomoć i ne rade.

Za učenike osnovne škole u Sunji organiziran je četverodnevni izlet od 1500 kuna, a ravnatelj Stjepan Košković je roditeljima koji se bore sa siromaštvom i put ne mogu platiti poručio da bi imali novac da prestanu piti i pušiti, piše 24 sata.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izrazio žaljenje zbog incidenta Otac učenice koji je šakom udario profesora pušten je na slobodu Ilustracija Za vrijeme nastave Objavljeni detalji napada u osnovnoj školi, policija otkrila što će biti s ocem koji je nasrnuo na nastavnika

Baka djeteta čiji roditelji nemaju novac upozorila je na diskriminaciju u školi i poručila kako ravnatelj nema sluha za roditelje. On pak odgovara da je izlet namijenjen djeci boljeg statusa, a tko ne želi ne mora ići.

VIDEO Ovo je priča koja će dirnuti i one najtvrđeg srca!

'Nitko mi ne može reći da se taj novac ne može skupiti tijekom godine. Ako roditelji svaki mjesec odvoje po 200 kuna, to je i više nego dovoljno za put i džeparac', poručio je i dodao kako nije istina da je nekome tko ne radi ili prima pomoć 200 kuna puno.

'Ovima na socijali je dobro. Neka prestanu pušiti ili piti pivo. Šteka cigareta ili sanduk pive je 150 kuna i radije će kupiti to nego dati za djecu. Oni ne misle na djecu. Njima je dobro, a djeci kako bude', kaže ravnatelj koji ne želi oštetiti učenike koji žele ići.

'Idu učenici boljeg statusa, a bokci ne idu', zaključio je i odgovornost za diskriminaciju prebacio na roditelje koji ne žele platiti put.

'Poruka mladim ljudima je da se ne treba truditi, da se u ovoj prosječnosti moramo svi utopiti!'

Iz Ministarstva obrazovanja poručili su kako nijedno dijete ne smije biti diskriminirano zbog materijalnog statusa, zbog čega će od ravnatelja zatražiti da škola i lokalna uprava pronađu novac za svu djecu.

Inače, od 315 djece u OŠ Sunja za njih sedam detektirano je da su gladni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene