Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve po starom

Rebalans prošao samo kozmetičke promijene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Točno u podne ministri uz pomoć vrha HDZ-a skupili su se u Vladi. S koalicijskim partnerima dogovarao se rebalans.

Iako glasni već danima, danas škrti na riječima. Tri su se sata dogovarali. Milorad Pupovac zagovornik je uvođenja bankarskog poreza. 'Koalicijski partneri su se dogovorili o okvirnim elementima rebalansa', rekao je Milorad Pupovac iz SDSS-a, Upitali smo ga ima li novih poreza ili ne? 'O tome što smo se dogovorili izvijestit će predsjednica Vlade sutra nakon sastanka s predsjednikom države', odgovorio je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Sve smo već odrezali' Ministar Mornar: Uštede su moguće na učeničkom prijevozu Slika nije dostupna Rupa u proračunu Slijedi rezanje dodataka na plaće javnih i državnih službenika

>> Nema rezanja plaća, novih poreza, povećanja PDV-a...

HSS je inzistirao na većem PDV-u, no šef HSS-a Josip Friščić kaže kako većeg PDV-a neće biti, kao niti bankarskog poreza i rezanja plaća u državnoj službi. Uštedjet će se oko milijardu i pol kuna. Bankarski porez kao i veći PDV zasada su otpali. Štedit će se kroz trošarine, materijalne troškove i infrastrukturu. Osigurat će se preživljavanje države za sljedeća dva do tri mjeseca, a rebalans je tek kozmetički. 'Kada je riječ o kozmetici, nekima je puno za kozmetiku dati 200 kuna, netko kaže nema parfema ispod 500 kuna, kozmetika je čudna stvar', dodaje Friščić.

Ministri ne govore. Drže se pravila da o velikim stvarima prva govori premijerka. I ministar gospodarstva Đuro Popijač kaže, novih poreza neće biti, a i ministrica Marina Matulović Dropulić tvrdi isto. 'Pitajte Šukija, on sve zna', kratko odgovara. Sveznajući ministar Šuker, međutim, samo se smješka. On je od početka protiv novih poreza. Zna da građani u krizi manje troše, a državna se blagajna manje puni porezima, veći porezi značili bi veći problem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene