Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić ocijenio je danas kako dosadašnje 'rezanje troškova' hrvatske vlade u visini od 2 milijarde kuna predstavlja 'kozmetički zahvat uoči izbora'.


Čačić je naglasio da bi bilo potrebno rezati i do 12 milijardi kuna da bi se doista osjetila ušteda i polučili efekti za proračun. On je zamjerio Vladi i ocijenio pogrešnim što se od te 2 milijarde najviše štedi na zdravstvu budući da je tamo najteža situacija, dok je štednju u vojsci podržao i ocijenio korektnim. Čačić je ustvrdio da je vlada posegnula za ovim nedovoljnim uštedama zbog straha da ne budu kažnjena od birača na izborima ako se odustane od nekih projekata. Procijenio je da će u međuvremenu, dok ne prođu izbori, a radi oklijevanja u jačoj štednji, Hrvatska još više potonuti.

Vezani članci Ministar rada Josip Aladrović Ministar Aladrović i župan Žinić odgovorili gradonačelniku Petrinje: ''Oni su dobili najviše, 30 milijuna kuna. Ovo nije korektno od njega'' Slika nije dostupna Rebalans prošao samo kozmetičke promijene

Tek će nakon izbora uslijediti realno i stvarno stezanje remena, ali tada bi to već moglo biti prekasno, rekao je. Predsjednik porečkog HNS-a Željko Bubičić kazao je kako se za lokalne izbore pripremaju programom u kojem je naglasak dat na razvoj malog i srednjeg poduzetništva, te dovršenje poduzetničkih zona Dračevac i Bujići. Spomenuo je i podatak kako je, uz grad Zagreb, u Hrvatskoj, upravo na poreštini najviše registriranih malih i srednjih poduzetnika, njih 1700, koji bi trebali predstavljati nositelje gospodarskoga razvoja ovoga dijela Istre.