Obavijesti Video Pretražite Navigacija
stara HDZ-ova mušterija

Stižu reakcije na kandidaturu ''predsjednika s karakterom'': ''Pa sad kad Škoro zapjeva 'Sude mi'...''

Vizualni identitet stranke Neovisni za Hrvatsku (Foto: Facebook/Neovisni za Hrvatsku)
Vizualni identitet stranke Neovisni za Hrvatsku (Foto: Facebook/Neovisni za Hrvatsku) Foto: Facebook/Neovisni za Hrvatsku
Stižu reakcije političara nakon što je bivši predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović objavio da kandidaturu na izborima za predsjednika Republike Hrvatske.

Nakon objave da će se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske, Zoran Milanović obratio se javnosti rekavši da želi ''postati predsjednik jedne moderne, progresivne, znatiželjne i otvorene Hrvatske''.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović čeka se most? Milanović već ima podršku 57 zastupnika? "Pitali su nas želimo li razgovarati" Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka...

Njegov je predizborni slogan ''Predsjednik s karakterom'', a na pitanje novinara kakav je to njegov karakter, Milanović je uzvratio: ''Nikada nisam rekao da sam pošten političar ili pošten čovjek, pa neka ljudi zaključe kakav je moj karakter. Karakter se može i mijenjati. Moj karakter je nešto što nosim sa sobom. Sudite mi“.

Bivša premijerka Jadranka Kosor na Twitteru je tu Milanovićevu povezala s pjesmom ''Sude mi'' Miroslava Škore, Milanovićevog mogućeg protukandidata na predsjedničkim izborima. ''Sudite mi, kaže Z. Milanović novinarima. Pa sad kad Škoro zapjeva ''Sude mi'''', napisala je na Twitteru Kosor.  

Jadranka Kosor je komentirala i činjenicu da je Milanović javnost putem Facebooka obavijestio o svojoj kandidaturi. ''Nemreš najaviti kandidaturu na Facebooku, a ne na Twitteru'', napisala je Kosor.

Osim najavljivanja kandidature na Facebooku, umjesto na Twitteru, nekima je za oko zapeo vizualni identitet koji će Milanović koristiti u svojoj kampanji. ZLatko Hasanbegović tako je za Jutarnji list rekao da je Zoran Milanović ''posudio'' vizualni identitet logotipa Neovisnih za Hrvatsku. ''Vidio sam. Uzeo je vizualni identitet našeg loga. Jasno je i zašto, da dobije desno biračko tijelo'', komentirao je Milanovićev slogan Hasanbegović.

Vizualni identitet stranke Neovisni za Hrvatsku (Foto: Facebook/Neovisni za Hrvatsku) Vizualni identitet za kampanju Zorana Milanovića (Foto: Facebook/Zoran Milanović) Foto: Facebook/Zoran Milanovi?

Vizualni identitet stranke Neovisni za Hrvatsku (Foto: Facebook/Neovisni za Hrvatsku) Vizualni identitet stranke Neovisni za Hrvatsku (Foto: Facebook/Neovisni za Hrvatsku) Foto: Facebook/Neovisni za Hrvatsku

Na prvi pogled, logotipi zaista izgledaju slično. Oba na vrhu imaju crvenu boju, a na dnu plavu. Na oba su vizualna identiteta slova ispisana na bijeloj podlozi, a razlikuju se po tome što je sav tekst Neovisnih za hrvatsku ispisan plavim slovima, dok je kod Milanovića jedan dio teksta napisan crvenim slovima, a drugi plavim.

Kandidaturu Zorana Milanovića komentirali su i članovi vladajuće stranke, HDZ-a.

Branko Bačić tako je Milanovića nazvao HDZ-ovom ''starom mušterijom''. ''Zadnjih 6 izbora na kojima je nastupio protiv HDZ-a izgubio je. Takav će biti epilog i nakon predsjedničkih'', rekao je Bačić.

Bačić je, upitan može li je ugroziti kandidat SDP-a Zoran Milanović, rekao da je Milanović "stara mušterija HDZ-a". Naglasio je i kako je u posljednjih šest ciklusa izbora HDZ pobijedio Zorana Milanović, a s Grabar-Kitarović će ga, uvjeren je Bačić, pobijediti i sedmi put. "Ne može neuspješni premijer biti uspješan predsjednik. Da je bio uspješan premijer ne bi od HDZ-a izgubio na izborima 2015. godine te na izvanrednim izborima 2016.", kazao je. Drži i kako u predsjedničku utrku Milanović ulazi s teškim bremenom izbornih poraza od HDZ-a te će, uvjeren je, tako i nastaviti.

Čestitke ministra uprave

Milanoviću je na kandidaturi čestitao ministar uprave Lovro Kuščević. ''Pa evo ja čestitam na kandidaturi gospodinu Milanoviću i Socijaldemokratskoj partiji. Dobro je. Neka imamo što više kandidata, što jaču borbu. Međutim, mislim da će HDZ, kao i na prošlim izborima, odnijeti pobjedu'', uvjeren je Kuščević.

Podsjetimo, Milanoviću je u predsjedničkoj utrci jednoglasnom odlukom podršku pružilo i Predsjedništvo SDP-a, što je nakon sjednice Predsjedništva potvrdio i čelnik stranke Davor Bernardić.

''Ovom odlukom nastavljamo našu borbu za ravnopravnu Hrvatsku. SDP od Zorana Milanovića očekuje pobjedu na izborima i da vrati dignitet i dostojanstvo funkciji predsjednika države, rekao je Bernardić na konferenciji za medije nakon sjednice Predsjedništva SDP-a.

O Milanoviću kao kandidatu SDP-a, te samim predsjedničkim izborima u Dnevniku Nove TV s Davorom Bernardićem razgovarao je reporter Mislav Bago. (V.P./Hina)

Aktualno Plenković: "Očekujem ponovnu kandidaturu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović. HDZ ju čeka širokih ruku" +0 Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Plenković: "Očekujem ponovnu kandidaturu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović. HDZ ju čeka širokih ruku" 1/1 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene