Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stanovnici Zatona kod Dubrovnika s velikim strahom dočekuju novu turističku sezonu. Privatni smještaj već su rasprodali, a goste će dočekati građevinski radovi.


Prvi turisti dolaze za dva tjedna, a umjesto šetnica i plaža, dočekuje ih raskopana obala. Stanovici Zatona optužuju Vodovod kako se radovi odvijaju presporo. Za raskopati dužinu od 30 metara, radnicima je trebalo preko mjesec dana. Prema izjavama mještana, radovi su danas ubrzani, nakon što su čuli kako dolazi ekipa Nove TV. Sezona počinje za mjesec dana. Zaton, umjesto šetnice, ima rovove.

Vezani članci Probijen tunel Komorjak 05 Probijen tunel Komorjak zbog kojeg su stanovnici Omiša ostali u šoku: Otkriveno i kolika je šteta nakon miniranja Užasan dizajn - 1 Škrtarili na majstorima pa sad skupo plaćaju njihove pogreške, neki bi se mogli ozbiljno ozlijediti

'I onako je predviđena loša turistička sezona na cijeloj obali. Ovako sam zabrinut kad dovedem gosta, koji je već napravio rezervaciju preko agencije, on neće htjeti doći. On će pobjeći kad vidi to stanje', smatra jedan od mještana.

Direktor Vodovoda se ne slaže kako su radovi otegnuli. 'Evo zadnjih dana je lijepo vrijeme pa se može raditi, ali inače smo imali i kišu i snijeg i valove i vjetar koji smetaju izvođenju radova uz obalu' kaže direktor Teo Andrić.

U prvoj fazi radova do sredine lipnja trebalo bi biti završeno postavljanje crpne stanice i obalnog kolektora. Prvi gosti očekuju se već oko Uskrsa. Ako ih dočeka obala kakva je danas, oni će brzo potražiti drugi smještaj. Daleko od cijevi i bagera.