Tomislav Horvatinčić, poznati hrvatski poduzetnik, javnosti je poznat i po brojnim prometnim nesrećama koje je skrivio. Njegove žrtve prvi su put progovorile za televizijske kamere.


Tomislav Horvatinčić 1980. godine na pješačkom prijelazu pregazio je te usmrtio Mandu Vučković, a njezinu kćer teško ozlijedio. Unuka pokojne Mandice Vučković, Slavica Nosek Provjerenom je ispričala kako se prilikom nesreće zaustavio, pogledao što je napravio i otišao, kao da se 'ništa nije dogodilo'.

Vezani članci Smrt dvogodišnje djevojčice zgrozila je Hrvatsku Provjereno istražuje slučaj koji je zgrozio Hrvatsku: Ima li onih koji su mogli spriječiti kobni ishod, što kažu stručnjaci? Provjereno: Živi zid ih iskoristio i odbacio - 6 Bivši članovi Živog zida: "Stranka nas je iskoristila i odbacila. A sad nam zbog njih prijete ovrhe". Tajnik stranke uzvraća: "To su cvilidrete i mentalni balavci"

'Prelazile su Zagorsku ulicu i naišao je kombi, oni su vidjeli da kombi juri izrazito velikom brzinom, očevici su rekli. On je njih pokosio, nakon jedno 15-tak metara stao je, izašao van, okrenuo se, vidio što je napravio, sjeo u auto i otišao kao da se ništa nije dogodilo. Ali pronašli su ostatke, ljudi su zapamtili tablicu - očevici, na krhotine stakla je pala naljepnica od limara koji ga je popravljao i na bazi niza podataka pronašli su kombi, našli su vozača i u međuvremenu se i on pojavio', rekla je Slavica Nosek.

Poznati poduzetnik tada je dobio šest mjeseci uvjetne kazne.

Horvatinčić proglašen krivim za smrt talijanskog para

Sljedeća nesreća sa smrtnim posljedicama, 1989. dogodila se na na Aleji Bologne u Zagrebu kada je poginula Nada Petrović.

A 2009. se svojim terencem zaletio u automobil u kojem je bila četveročlana obitelj. Na sreću, ozbiljnijih ozljeda nije bilo. Indira Žanić se prisjeća tog trenutka te pojašnjava zašto je suprugu rekla da odmah zove rođaka policajca.

'Kad je Horvatinčić izašao iz auta, znam da sam mužu rekla: zovi Davora, odmah zovi Davora, to je Horvatinčić! Rekla sam, otići će, nećemo dobiti ništa. To mi je prva pomisao bila', ispričala je Žanić.

Dodaje kako je izgledao prvi susret u bolnici nakon nesreće: 'Ja sam išla s djecom s hitnom u Vinogradsku. Kad sam se tamo pojavila Horvatinčić je već bio s odvjetnikom. I kao da će on to sve srediti da se ništa ne brinemo, međutim nikad se više nije javio.'

Posljednja u nizu nesreća bila je pogubna za talijanski bračni par koji je ljetovao na hrvatskoj obali. Svojim je gliserom kod Primoštena naletio na njihovu jahtu i usmrtio ih. Županijski sud u Šibeniku nepravomoćno ga je proglasio krivim te odredio uvjetnu kaznu zatvora od godinu i osam mjeseci uz rok kušnje od tri godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook