Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjed stanara zbog cijene otkupa stanova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na skupu građana održanom u kino dvorani u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje pod nazivom 'Pravedan otkup stanova u Vukovaru', od gradskih vlasti je zatraženo da se otkupna cijena vukovarskih stanova za nositelje stanarskih prava i njihove obitelji s 175 eura za gotovinsku uplatu snizi na 50 eura po metru četvornom.

Pojašnjavajući taj zahtjev u ime Inicijative za pravedan otkup vukovarskih stanova, Stevo Kušnjir rekao je kako bi Vukovarci smanjenjem otkupne cijene stanova bili stavljeni u isti položaj s građanima u drugim dijelovima Hrvatske.

Pročitajte i ovo Tin Kovačić u Vukovaru - 1 Ništa nisu krili Sve su oči bile uprte u Plenkovića i Penavu: "Znakovita je jedna stvar vezana uz premijera..." Predrag Mišić (Foto: Anamaria Batur/Dnevnik.hr) PREDRAG MIŠIĆ Tko je Srbin kojeg DP želi za ministra branitelja? Branio je Vukovar od agresora, a 2014. godine razbio je ćiriličnu ploču

Prema njegovim riječima, hrvatski građani su u razdoblju od 1992. do 1997. godine u neokupiranim dijelovima Hrvatske stanove otkupljivali za tadašnjih 100 njemačkih maraka po četvornom metru, dok je nedavno za Vukovarce definirana cijena od 175 eura za gotovinsko plaćanje, odnosno 350 eura po četvornom metru za otplatu na kredit.

Kako bi izvršili pritisak na gradske vlasti da udovolje njihovom zahtjevu, iz Inicijative za pravedan otkup stanova pozvali su građane da se 10. svibnja pridruže prosvjedu stanara vukovarskih stanova koji će se održati ispred zgrade vukovarskog Poglavarstva.

Ako gradske vlasti ne prihvate zahtjev za smanjivanjem otkupne cijene stanova, zatražit će se smjena vukovarske gradonačelnice Zdenke Buljan, rečeno je na skupu građana kojem se odazvalo 600-tinjak stanara vukovarskih stanova.

Na području grada Vukovara nalazi se oko 5500 stanova od kojih je većina u državnom vlasništvu. Otkup vukovarskih stanova započeo je početkom ove godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene