Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stotinjak radnika sinjske tvornice konca "Dalmatinka Nova" u stečaju jutros se okupilo ispred glavnog ulaza u tvornicu kako bi mirnim prosvjedom upozorili javnost na odvijanje stečajnog postupka kojim nisu zadovoljni.


Radnici su nezadovoljni odugovlačenjem Visokoga trgovačkog suda u Zagrebu koji još nije donio odluku o žalbi koju su uložili talijanski poslodavci braća Ladini nakon otvaranja stečajnog postupka 29. siječnja ove godine.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Jako sam sretna' Slika nije dostupna Napokon vani spot za hit ljeta. Pogledajte Dalmatinku!

Sindikalna čelnica Iva Radonja rekla je kako zbog kašnjenja suda, kojem je prošao zakonski rok od 30 dana, radnici nisu prijavljeni na sinjsku ispostavu Zavoda za zapošljavanje, pa ne mogu dobivati naknadu sa Zavoda.

"Stečajna upraviteljica Natalija Mladineo rekla nam je kako nas ne može prijaviti dok se ne riješi žalba u Zagrebu. Istodobno doznali smo kako je proširila svoj stečajni tim za još šest ljudi pa sada ima 36 radnika koji rade u stečaju. Oni su prije nekoliko dana dobili plaću u prosjeku po 2000 kuna svaki, a mi još nemamo ništa iako nam teku radne obveze", rekla je Radonja.

Nakon pola sata radnici su se razišli ispred ulaza.

Stečajna upraviteljica Natalija Mladineo 8. travnja treba podnijeti prvo izvješće o stečajnom postupku u tvornici konca "Dalmatinka Nova" dd. na Trgovačkom sudu u Splitu.