Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dosadilo im čekati

Radnici Dalmatinke Nove prosvjeduju pred sudom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnice Dalmatinke Nove, ne sjećaju se više kakav je osjećaj dobiti plaću. Dugotrajna bitka s bivšim šefovima, talijanskom braćom Ladini, dovela ih je do Zagreba gdje su ishodile prvu pobjedu.

Povorka radnika Dalmatinke Nove zaustavila se pred Visokim trgovačkim sudom, jer tu je zapelo. Radnici su zatražili stečajni postupak da bi mogli dobiti kakvu-takvu plaću, ali vlasnici, braća Ladini, uložili su žalbu Visokom trgovačkom sudu početkom rujna, a radnicima rješenje dosadilo čekati. Zaposlenike suda zasmetala je buka pa su ih pozvali na pregovore.

Pročitajte i ovo Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo Ilustracija Osigurana sredstva Dobra vijest za starije osobe: Započinje isplata nacionalne naknade

>> Dalmatinka Nova: Poslodavac radnicima mora isplatiti šest plaća do kraja mjeseca

'Ja odgovaram za sve, ja nemam ni kune za platit autobus ovog prevoznika, koji nas je dotjerao do ovdje i sad ću ja ići razgovarati, i pregovarati, i šutiti ćemo ovdje da neko u miru radi', rekla nam je Iva Radonja, sindikalna povjerenica Dalmatinke Nove. Prošlo je više od godinu dana otkako su radnici Dalmatinke Nove dobili plaću. 'Ja sam radio 30 godina u Dalmatinki, nakon trideset godina stavili su mi otpremninu pet tisuća kuna i potjerali me na biro, a imam troje djece, svi studiraju i idu u srednje škole. Eto, živim od tisuću kuna biroa', objasnio nam je radnik Ivica Jadrijević.

Glasnogovornica suda više je puta izlazila pred radnike i pozivala ne pregovore, a oni su ostali odlučni. Stečajni postupak na splitskom trgovačkom sudu nastavlja se, ali i dalje je nezivjesno kada će radnici dobiti više od 20 milijuna kuna koliko im poslodavac duguje za plaće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene