Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatno

FOTO Plenković je pompozno otvorio pristanište vrijedno 5 milijuna eura koje je malo jača oluja sada razvalila

Premijer Plenković na svečanom otvorenju preuređenog lukobrana u Sućurju
Premijer Plenković na svečanom otvorenju preuređenog lukobrana u Sućurju Ivo Čagalj/Pixsell
Aktualno Galerija Premijer Plenković na svečanom otvorenju preuređenog lukobrana u Sućurju Premijer Plenković na svečanom otvorenju preuređenog lukobrana u Sućurju Foto: Ivo Čagalj/Pixsell Trajektno pristanište nakon nevremena Trajektno pristanište nakon nevremena Foto: DNEVNIK.hr Trajektno pristanište nakon nevremena Trajektno pristanište nakon nevremena Foto: DNEVNIK.hr +0 Trajektno pristanište nakon nevremena Galerija 1/4 >>
Veliko nevrijeme poharalo je otok Hvar, a na udaru su posebno bili Vrboska i Stari Grad, gdje su bile apokaliptične slike nevere i njezinih posljedica.

Najveće štete na infrastrukturi zabilježene su u Sućurju, a novo trajektno pristanište, otvoreno u nazočnosti premijera Andreja Plenkovića u srpnju prošle godine, skoro je u potpunosti uništeno.

Radovi na tom pristaništu koštali su gotovo pet milijuna eura. 

Raspuknuto pristanište, veliki komadi asfalta, opreme i lažine razbacani su na sve strane, piše Slobodna Dalmacija

No u Lučkoj upravi Splitsko-dalmatinske županije investitoru nedavnih radova tvrde da "nema nikakvih konstruktivnih oštećenja".

Pročitajte i ovo Najmanje sedam mrtvih nakon sudara 158 vozila zbog guste magle u Louisiani Kaos u SAD-u VIDEO Pogledajte posljedice lančanog sudara više od 150 vozila: Poginulo je najmanje sedam ljudi

Pročitajte i ovo Pogled iz Sderota na Gazu Iz minute u minutu VIDEO/FOTO Izraelska vojska objavila jezivu snimku: "Javljam ti se s mobitela Židovke. Ubio sam nju i njezinog muža." Netanyahu: "Stojimo pred sljedećom fazom, ona dolazi"

"Novo pristanište je dimenzionirano tako da može podnijeti puno veće valove od ovih koje smo sada imali na tom dijelu otoka. Oštećenja su samo površinskog tipa, oštećen je sloj asfalta na dijelu rampe, na mjestu predviđenom za relaksacijski odušak",  rekao je Domagoj Maroević (HDZ), ravnatelj regionalne ustanove.

Pročitajte i ovo Neredi u Brazilu ubijen im je vođa VIDEO Kaotične scene! Iz osvete zapalili 35 autobusa, javni prijevoz paraliziran u glavnom gradu

On tvrdi da je trajektni porat u Sućurju nakon smirivanja nevere u operativnoj upotrebi, jer "nastala površinska oštećenja nemaju nikakav utjecaj na odvijanje javnog linijskog prometa".

Ivan Slavić (HDZ), načelnik Općine Sućuraj, smatra da oko juga u Sućurju ne treba dizati naročito veliku prašinu te da će biti postavljene rešetke da se ubije snaga vala tamo gdje su to prethodno i predlagali izvođači radova, čime će sve biti riješeno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene