Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISPOD SLAPA

Drama u kanjonu Cetine: HGSS usred nevremena spašavao Njemicu koja se ozlijedila ispod slapa

Akcija spašavanja u kanjonu Cetine
Akcija spašavanja u kanjonu Cetine Foto: HGSS Split
Pripadnici splitskog ogranka HGSS-a izašli su u subotu na akciju spašavanja njemačke državljanke, koja se ozlijedila na kanjoningu ispod slapa Gubavica na rijeci Cetini.

Pripadnici splitske Stanice HGSS-a, u suradnji s pripadnicima Stanice Makarska, izašli su na teren u subotu i u iznimno teškim vremenskim uvjetima uspješno odradili akciju spašavanja njemačke državljanke, koja se ozlijedila ispod slapa Gubavica na Cetini.

Poziv za pomoć stigao je u 13:05 sati, zbog prijeloma potkoljenice unesrećene djevojke, baš u vrijeme kada je na širem splitskom i omiškom području vladalo veliko nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i grmljavinom.

Pročitajte i ovo HGSS na Visu HGSS U AKCIJI Drama na Visu! Kapetan skočio u more i pao u nesvijest, u uvali nema signala, a ni brodska radio veza nije radila kako treba

U akciju se odazvao veliki broj ljudi, 15 članova splitske Stanice HGSS-a i 10 članova Stanice Makarska, koji su djevojku na nosilima izvukli kroz prosjek koji se inače koristi u sličnim akcijama na ovom području.

Njemačku državljanku su uspješno predali osoblju Hitne medicinske pomoći. Tijekom akcije nevrijeme se donekle smirilo, a sama akcija je završila u 15:15 sati.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene