Akcija spašavanja u kanjonu Cetine
Akcija spašavanja u kanjonu Cetine Foto: HGSS Split

Pripadnici splitskog ogranka HGSS-a izašli su u subotu na akciju spašavanja njemačke državljanke, koja se ozlijedila na kanjoningu ispod slapa Gubavica na rijeci Cetini.


Pripadnici splitske Stanice HGSS-a, u suradnji s pripadnicima Stanice Makarska, izašli su na teren u subotu i u iznimno teškim vremenskim uvjetima uspješno odradili akciju spašavanja njemačke državljanke, koja se ozlijedila ispod slapa Gubavica na Cetini.

Poziv za pomoć stigao je u 13:05 sati, zbog prijeloma potkoljenice unesrećene djevojke, baš u vrijeme kada je na širem splitskom i omiškom području vladalo veliko nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i grmljavinom.

HGSS na Visu Drama na Visu! Kapetan skočio u more i pao u nesvijest, u uvali nema signala, a ni brodska radio veza nije radila kako treba

U akciju se odazvao veliki broj ljudi, 15 članova splitske Stanice HGSS-a i 10 članova Stanice Makarska, koji su djevojku na nosilima izvukli kroz prosjek koji se inače koristi u sličnim akcijama na ovom području.

Njemačku državljanku su uspješno predali osoblju Hitne medicinske pomoći. Tijekom akcije nevrijeme se donekle smirilo, a sama akcija je završila u 15:15 sati.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju